Από EW Staff
24 Ιουνίου, 2021 @ 12:30

Πρόσφατα σε συνέντευξή της στην Times, η Angelina Jolie δήλωσε πως η κόρη της Zahara, αντιμετωπίστηκε ρατσιστικά από μία νοσοκόμα, λόγω του χρώματός της. 

Όπως εξήγησε η ηθοποιός, το σύστημα υγείας πολλές φορές είναι σκληρό με τους ανθρώπους, που δεν είναι λευκοί. “Έχω παιδιά, που έχουν διαφορετικές καταγωγές. Όταν κόλλησαν ένα δερματικό εξάνθημα κάποια στιγμή, έμοιαζε εντελώς διαφορετικό ανάλογα με το χρώμα του δέρματος του καθενός. Αλλά κάθε φορά, που έψαχνα για αυτό στους ιατρικούς πίνακες, το σημείο αναφοράς ήταν πάντα ένα λευκό δέρμα”, εξήγησε η ηθοποιός θέτοντας αυτό το παράδειγμα για να εξηγήσει τη στάση του ιατρικού συστήματος, απέναντι σε κάποιους ασθενείς. 

2010: H Angelina Jolie με την κόρη της Zahara

Η Jolie εξήγησε πως όταν η κόρη της, Zahara, χρειάστηκε να κάνει μία επέμβαση, αντιμετωπίστηκε με μεγάλη προκατάληψη εξαιτίας του μαύρου χρώματος, που έχει το δέρμα της, καθώς κατάγεται από την Αιθιοπία. “Όταν έκανε την επέμβαση, η νοσοκόμα μου είπε να την καλέσω αν το δέρμα της γίνει ροζ”, ανέφερε η ηθοποιός. 

Δεν ξεκαθάρισε σε τι είδους επέμβαση υποβλήθηκε η κόρη της, όμως η απογοήτευση της από το σύστημα υγείας ήταν ξεκάθαρη. “Ένα σύστημα, που προστατεύει εμένα, αλλά ίσως δεν προστατέψει την κόρη μου ή οποιονδήποτε άνθρωπο εξαιτίας του χρώματος του είναι απαράδεκτο”, τόνισε η ηθοποιός, ενώ συμπλήρωσε: “Χρειαζόμαστε πρόοδο, ενσυναίσθηση και νέες τακτικές εναντίον του ρατσισμού και των διακρίσεων”. 

Ένας φοιτητής ιατρικής, με τον οποίο μίλησε η Angelina Jolie τοποθετήθηκε επίσης στο θέμα, υποστηρίζοντας: “Σχεδόν όλη η ιατρική εκπαίδευση είναι έτσι, επειδή εξακολουθούμε να ακολουθούμε τα ίδια και τα ίδια εδώ και τόσα χρόνια, μοιάζει σαν να λειτουργεί και να μην υπάρχει πρόβλημα. Όμως πρόκειται για μία πολύ προβληματική δήλωση εκ μέρους της νοσοκόμας για κάποιες ομάδες, καθώς δεν θα γίνει έτσι και μάλλον θα έχεις άγνοια για το πότε θα πρέπει να καλέσεις τον γιατρό”

Διαβάστε επίσης: