Ένα βιβλίο μυστηρίου και αγωνίας.

Από EW Staff
04 Αυγούστου, 2021 @ 13:38

Η J.D. Robb, λογοτεχνικό ψευδώνυμο της Nora Roberts, μόνιμη στη λίστα των best sellers στους “New York Times,” συνεχίζει τη σειρά “Στο θάνατο” (από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν, επίσης, τα βιβία της “Διάσημες στο θάνατο”, “Γυμνές στο θάνατο”, “Ανίκητες στο θάνατο”) με ακόμα ένα βιβλίο μυστηρίου και αγωνίας.

Πρωταγωνίστρια και πάλι είναι η Ιβ Ντάλας, υπαστυνόμος στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης, με σκοτεινό παρελθόν, και ο μυστηριώδης σύντροφός της Ρόαρκ, που καλούνται να εξιχνιάσουν τρεις αυτοκτονίες: ενός λαμπρού μηχανικού, ενός διαβόητου δικηγόρου κι ενός αμφιλεγόμενου πολιτικού, που πέθαναν, και οι τρεις, με το χαμόγελο στα χείλη τους. Τι μπορεί να συνδέει αυτούς τους θανάτους;

Μόνο ότι κανείς τους δεν ειχε προφανείς λόγους αυτοκτονίας. Καθώς δε πρόκειται για ανθρώπους άγνωστους μεταξύ τους, οι υποθέσεις τους θα μπορούαν να σφραγιστούν για πάντα, αν το ένστικτο της υπαστυνόμου Ιβ Ντάλας το επέτρεπε. Καταστρέφοντας, λοιπόν, το ταξίδι του μέλιτος, η Ιβ αποφασίζει να διερευνήσει τους συγκεκριμένους θανάτους και, μετά τις νεκροψίες, βρίσκει ένα σοκαριστικό συνδετικό κρίκο: μικρά εγκαύματα υπάρχουν στον εγκέφαλο και των τριών θυμάτων. Κι εκείνο το παράξενο χαμόγελο στα χείλη τους… Είναι, άραγε, κάποια κοινή, γενετική ανωμαλία ή η ανατριχιαστική μέθοδος ενός κατά συρροή δολοφόνου; Η συνέχεια θα είναι απρόσμενη και… τρομακτική!

Να υπενθυμίσουμε ότι, αρχικά, η σειρά best seller “Death in death” (όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος της) προοριζόταν για τριλογία, ωστόσο, κατ’ απαίτηση του αμερικανικού αναγνωστικού κοινού, αριθμεί ήδη 51 βιβλία! Και μόνο αυτήν τη σειρά υπογράφει η Αμερικανίδα συγγραφέας ως J.D. Robb, που ήθελε να… ξεφύγει από το παρελθόν της καθώς, ως Nora Roberts έχει εκδώσει πάνω από 225 ρομαντικά μυθιστορήματα.

Επίσης, έχει χρησιμοποιήσει το ψευδώνυμο Jill March, αλλά και Sarah Hardesty, για δημοσιεύσεις της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το βιβλίο “Υποταγμένοι στον θάνατο”της J. D. Robb, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Elxis.

Διαβάστε επίσης: