Από EW Staff
11 Απριλίου, 2023 @ 13:56
you season 4 episode 8 penn badgley

IMG 1415

Στο You της 4ης σεζόν ο περιζήτητος Penn Badgley ως Joe Goldberg
Cr. Courtesy of Netflix © 2022

Ένας μήνας μετά το συγκλονιστικό φινάλε της 4ης σεζόν για το κατά συρροή δολοφόνο θρίλερ You του Netflix και υπάρχουν ακόμη πολλά να χωνέψουμε. Οι σκηνές κλεισίματος της 4ης σεζόν σηματοδότησαν μια συγκλονιστική αλλαγή στον ρυθμό, την προσωπικότητα του ήρωα και την προοπτική για το κοινό που έχει φανατιστεί με τον Joe Goldberg (Penn Badgley).

Λίγο μετά την προβολή της τελευταίας σεζόν, ο γίγαντας του streaming, το Netflix επιβεβαίωσε ότι η σειρά είχε ανανεωθεί για πέμπτη φορά.

Και ότι μάλιστα η 5η σεζόν θα πραγματοποιηθεί από εκεί που ξεκίνησαν όλα για τον Τζο, στη Νέα Υόρκη.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η τελευταία προσωπικότητα του Τζο στο Λονδίνο, ο καθηγητής “Τζόναθαν Μουρ”, δεν υπάρχει πλέον, κάτι που αναφέρθηκε και στο φινάλε της σεζόν.

images 4 1

Στις τελευταίες σεκάνς, το κοινό είδε τον Τζο να οδηγείται φαινομενικά στο σημείο της αυτοκτονίας καθώς φαίνεται να παλεύει με την ενοχή του δολοφονικού παρελθόντος (και του παρόντος). Ωστόσο, δεν αργεί να αγκαλιάσει τον Rhys (Ed Speleers), ένα αποκύημα της φαντασίας του που επινόησε ως τρόπο να ξεχωρίσει τον εαυτό του από τα εγκλήματά του.

Εν ολίγοις, ο Joe κάνει το έγκλημα, αλλά ο Rhys παίρνει το βάρος της πράξης ως αηδιαστικός, κακός δολοφόνος χωρίς αιτία, απαλλάσσοντας έτσι τον Joe από την ευθύνη.

Σε μια πραγματικά συγκλονιστική στιγμή της σειράς, η αποκάλυψη σηματοδότησε ένα κομβικό σημείο για τον χαρακτήρα του Τζο, καθώς η αποδοχή του Rhys ήταν ο τρόπος του να συμβιβαστεί με την τερατώδη φύση του.

you season 4 episode 8 penn badgley 1

Δυστυχώς, το πάρτι του οίκτου του Τζο του κερδίζει με κάποιο τρόπο την αγάπη και τη στοργή της δισεκατομμυριούχου κληρονόμου Κέιτ (Σαρλότ Ρίτσι) που ουσιαστικά του προσφέρει μια ιστορία που του επιτρέπει να υπάρχει στον κόσμο ως Τζο Γκόλντμπεργκ.

Αυτό σημαίνει ότι ο Τζο έχει πλέον ελεύθερα τα χέρια στη Νέα Υόρκη και τη δύναμη να κάνει οτιδήποτε. Το αν η πέμπτη σεζόν θα συνεχίσει να αναδεικνύει τη ζωή από την οπτική γωνία του Τζο ή όχι είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Ακόμα κι αν το σόου επιλέξει αυτό, είναι πιθανό η «προσωπική» πλευρά του Τζο να πάψει να υπάρχει. Αντίθετα, θα προσφέρει μια εικόνα από πρώτο χέρι για τις πραγματικές σκέψεις που περνούν από το μυαλό του όταν κυνηγά ένα θύμα. Υπάρχει επίσης το πρόσθετο στοιχείο του εάν ή πότε ο Joe τελικά βαρεθεί την Kate και αποκτήσει εμμονή με κάποιο νέο πρόσωπο.

Ωστόσο, με τη Νάντια και τη Μαριέν ζωντανές εκεί έξω, υπάρχει ακόμα ελπίδα ότι η μάσκα του Τζο θα πέσει οριστικά.

Μείνετε συντονισμένοι στο EW για περισσότερες ενημέρωσεις για τη σειρά.

Έχουμε την ίδια εμμονή με το You με εσάς!

Διαβάστε επίσης: