Από George Satsidis
29 Νοεμβρίου, 2022 @ 11:10
IMG 0484

IMG 0480 1

IMG 0481

Μετά από μια σειρά από διαδικτυακές δηλώσεις και σχεδόν ανύπαρκτες δημόσιες εμφανίσεις τους τελευταίους μήνες, ο Will Smith έκανε κάποια βήματα προκειμένου να βρεθεί και πάλι πίσω στο προσκήνιο. Έτσι εμφανίστηκε για την πρώτη, πολυαναμενόμενη συνέντευξη μετά το περιστατικό με το χαστούκι στα περσινά Όσκαρ στο “The Daily Show With Trevor Noah”. Προωθώντας το νέο ιστορικό του δράμα «Emancipation», η συνομιλία του Smith με τον παρουσιαστή της βραδιάς έφτασε φυσικά στην διαμάχη στην περσινή απονομή των Όσκαρ, στην οποία χαστούκισε τον Chris Rock στη σκηνή καθώς ο κωμικός εισήγαγε την κατηγορία του καλύτερου ντοκιμαντέρ σατυρίζοντας την σύζυγό του Smith, Jada.

«Έλειψα», είπε ο Γουίλ Σμιθ, προκαλώντας ένα γέλιο από το πλήθος όταν ήρθε στο φως το θέμα της απουσίας του από τα φώτα της δημοσιότητας. «Τι κάνατε όλοι;»

IMG 0482

«Ήταν μια φρικτή νύχτα, όπως μπορείτε να φανταστείτε. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις και πολυπλοκότητες σε αυτό που συνέβη. Αλλά στο τέλος της ημέρας, απλά — το έχασα, ξέρεις;» Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Πέρασα κάτι εκείνο το βράδυ, ξέρεις; Όχι ότι αυτό δικαιολογεί καθόλου τη συμπεριφορά μου… Ήταν πολλά πράγματα. Ήταν το μικρό αγόρι που είδε τον πατέρα του να χτυπάει τη μητέρα του…; Όλα αυτά τα τραύματα απλά διογκώθηκαν εκείνη τη στιγμή. Δεν ήμουν αυτός που θέλω να είμαι».

Ο παρουσιαστής παρενέβη, προσφέροντας τη δική του οπτική για την κατάσταση και υπενθυμίζοντας τις συζητήσεις για τη διαμάχη που είχε με τους συνομηλίκους του.

Ο Smith μοιράστηκε μία προσωπική ιστορία από τα επακόλουθα της βραδιά των Όσκαρ… όταν πια είχε ήδη να αντιμετωπίσει τις αντηχήσεις του ξεσπάσματός του και στην ιδιωτική του ζωή.

«Ο ανιψιός μου είναι εννέα, είπε ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός. “Είναι το πιο γλυκό αγοράκι. Ήρθαμε σπίτι. Είχε μείνει ξύπνιος για να δει τον θείο του και καθόμαστε στην κουζίνα μου και είναι στην αγκαλιά μου και κρατάει το Όσκαρ και λέει, «Γιατί χτύπησες αυτόν τον άνθρωπο, θείε Will;»

IMG 0483

Ο Smith συζήτησε επίσης για την τελευταία του ταινία, τη «Χειραφέτηση». Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Smith ως ένας δραπέτης σκλάβος που γίνεται γνωστός στον κόσμο ως «Whipped Peter» αφού είχε γίνει γνωστός για τις τεράστιες ουλές του μαστιγόματος στην πλάτη του που έδειχναν την ακραία βαρβαρότητα της δουλείας.

«Η σκλαβιά ήταν μια από τις πιο βάναυσες πτυχές της αμερικανικής ιστορίας… Είναι δύσκολο να κατανοήσουμε το επίπεδο της ανθρώπινης σκληρότητας. Η κόρη μου με ρώτησε, «Μπαμπά, χρειαζόμαστε πραγματικά άλλη μια ταινία με σκλάβους;» Είπα, “Παιδί, στο υπόσχομαι, δεν θα έκανα άλλη μία ταινία με σκλάβους. Αυτή είναι μια ταινία ελευθερίας».

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Vanity Fair, ο σκηνοθέτης Antoine Fuqua αναφέρθηκε στην απόφαση να κυκλοφορήσει το “Emancipation” οκτώ μήνες μετά τη διαμάχη του Smith στα Όσκαρ, λέγοντας ότι “η ταινία για εμένα είναι μεγαλύτερη από εκείνη τη στιγμή”.

«400 χρόνια σκλαβιάς είναι περισσότερα από μια στιγμή», δήλωσε ο Fuqua. «Ελπίζω ότι ο κόσμος θα το δει έτσι και θα παρακολουθήσει την ταινία και θα παρασυρθεί από την εξαιρετική ερμηνεία του Will και όλη την πραγματική σκληρή δουλειά που έκανε όλο το συνεργείο».

Το “Emancipation” θα κάνει το ντεμπούτο του σε επιλεγμένους κινηματογράφους αυτήν την Παρασκευή πριν κάνει πρεμιέρα στο Apple TV+ στις 9 Δεκεμβρίου.

Δείτε την πλήρη συνέντευξη του Noah με τον Smith:

Διαβάστε επίσης: