Η Rita Moreno και η Ariana DeBose μιλούν για την εμπειρία τους.

Από EW Staff
13 Δεκεμβρίου, 2021 @ 14:42
Ariana DeBose West Side Story Being Steven Spielbergs Anita is

Για κάθε Anita στο West Side Story, υπάρχει μια σκηνή που είναι πιο δύσκολη σε σχέση με τις υπόλοιπες – η συνέχεια της σκηνής όπου πηγαίνει στο φαρμακείο του Doc για να μεταφέρει νέα στον Tony (Ansel Elgort) από τη Maria (Rachel Zegler) και οι Jets προσπαθούν να την βιάσουν.

Στη νέα εκδοχή του West Side Story από τον σκηνοθέτη Steven Spielberg, αυτή η σκηνή είναι πιο ισχυρή από ποτέ (στο νέο σενάριο του Tony Kushner τα κορίτσια των Jets βρίσκονται κλειδωμένες έξω από το φαρμακείο και τους παρακαλούν να μην πειράξουν την Anita). Αλλά ήταν επίσης λίγο εξωσωματική εμπειρία για την Ariana DeBose, που υποδύεται την Anita, και τη Rita Moreno, η οποία κέρδισε Όσκαρ για την ερμηνεία της ως Anita στην ταινία του 1961 και επιστρέφει εδώ ως η χήρα του Doc, Valentina.

Καθώς τα πράγματα γίνονται τραγικά για την Anita, η Valentina (Rita Moreno) ανεβαίνει από το υπόγειο και σταματάει τους Jets την κατάλληλη στιγμή. Η Rita Moreno λέει στο EW ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να προσεγγίσει αυτή τη σκηνή όπως ήθελε λόγω του deja vu που της προκάλεσε (η Moreno μιλάει στο ντοκιμαντέρ Just a Girl Who Decited to Go For It και περιγράφει πώς βιάστηκε από τον ατζέντη της στο Χόλιγουντ όταν ήταν έφηβη).

west side story anita header

«Το μόνο πράγμα που δεν ήταν καθόλου φυσικό για μένα ήταν να προσπαθώ να σώσω τη ζωή της Anita», σκέφτεται. “Σε εκείνη τη σκηνή, γίνομαι ξαφνικά o Doc. Ποτέ δεν μπόρεσα πραγματικά να μπω μέσα στη σκηνή. Δεν μπόρεσα ποτέ να το πετύχω πραγματικά γιατί κάθε φορά που κοίταζα δεν ήμουν εγώ [στο έδαφος]. Ήταν μια δύσκολη εμπειρία για εμένα, να ξαναζήσω τη σκηνή έχοντας έναν πολύ διαφορετικό ρόλο».

Η Ariana DeBose λέει ότι είχε μια παρόμοια εμπειρία από τη δική της πλευρά, παίζοντας την Anita, όταν κοιτούσε ψηλά και έβλεπε την προηγούμενη Anita να την σώζει. «Ήταν μεταφυσική εμπειρία, σκεφτόμουν “αυτή είμαι εγώ, αλλά αυτή δεν είμαι εγώ».

«Προσπάθησα να τα διαχωρίσω κάπως σαν το διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους», προσθέτει η Ariana DeBose. Eίναι δύσκολο όταν αναλαμβάνεις έναν ρόλο που έχει παιχτεί υπέροχα στο παρελθόν, και ο άνθρωπος που τον έπαιξε να είναι στην ίδια σκηνή. Απλώς έπαιξα όσο πιο αληθινά. Αυτό είναι το μόνο που μπορείς πραγματικά να κάνεις σε αυτές τις στιγμές”‘.

Ωστόσο, ο βιασμός της ίδιας της Rita Moreno φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο και για τις δύο γυναίκες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σκηνής. «Ήξερα πολύ καλά την εμπειρία της Rita, είχε μιλήσει γι αυτήν», λέει η DeBose. “Τώρα, έχοντας παίξει αυτό τον ρόλο, καταλαβαίνω πώς νιώθεις. Ποτέ δεν ξεχνάς πώς είναι να έχεις τόσα πολλά σώματα από πάνω σου. Δεν το εύχομαι σε καμμιά γυναίκα”.

“Αυτές είναι πληγές που δεν επουλώθηκαν ποτέ. Νόμιζα ότι ήμουν καλά και ξαφνικά, από το πουθενά, ξέσπασα σε ένα υστερικό κλάμα.” προσθέτει η Rita Moreno.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: