Ο ηθοποιός δήλωσε πως παρόλο που διαγνώστηκε με αυτισμό, δεν νιώθει πως ανήκει στη συγκεκριμένη ομάδα, καθώς δεν γνωρίζει πολλά πράγματα γύρω από αυτό.

Από EW Staff
28 Ιουλίου, 2021 @ 13:42

O Wentworth Miller του διάσημου Prison Break αποκάλυψε στο κοινό του ότι διαγνώστηκε με αυτισμό, πριν έναν χρόνο. 

“Δεν είναι κάτι, που θα το άλλαζα… Ξαφνικά, το ότι είμαι αυτιστικός έχει γίνει το επίκεντρο της ύπαρξής μου. Του τι έχω καταφέρει ως τώρα”, είπε ο 49χρονος ηθοποιός. 

Επίσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα λευκό φόντο και στη λεζάντα έγραψε: “Σήμερα κλείνω έναν χρόνο από όταν έλαβα τη διάγνωση ότι είμαι αυτιστικός. Αρχικά, είχα κάνει και μόνος μου τη διάγνωση, όμως μετά ακολούθησε και η επίσημη. Ήταν μία χρονοβόρα, δύσκολη διαδικασία να το δεχτώ, γιατί ένιωθα πως είχα την ανάγκη να αναβαθμιστώ, αλλά δεν το περίμενα έτσι. Είμαι ένας ενήλικας, δεν είμαι πεντάχρονο, οπότε ίσως μπορέσω να προχωρήσω με αυτό, πιστεύω”. 

Επίσης, τόνισε πως “η διάγνωση είναι ένα προνόμιο, που δεν το έχουν όλοι” και εξήγησε πως η αποκάλυψη αυτή μπορεί να ήταν ένα “σοκ” για εκείνον, αλλά δεν ήταν έκπληξη. 

Ο αυτισμός έχει διαφορετικά συμπτώματα σε κάθε άνθρωπο. Μπορεί να εμφανιστεί με δυσκολίες ως προς την κοινωνική συναναστροφή, επαναλαμβανόμενες ή επιθετικές συμπεριφορές, δυσκολία στον λόγο κ.α.. Συνήθως εμφανίζεται κατά τη νεαρή ηλικία των 2 ή 3 χρόνων. 

Ο ηθοποιός δήλωσε πως παρόλο που διαγνώστηκε με αυτισμό, δεν νιώθει πως ανήκει στη συγκεκριμένη ομάδα, καθώς δεν γνωρίζει πολλά πράγματα γύρω από αυτό. Οπότε, προτιμά απλά να μοιράζεται τη δική του εμπειρία και να μη μιλάει εκ μέρους του συνόλου. 

“Δεν θέλω να πάρω το ρίσκο να μιλήσω και να γίνω ξαφνικά μία λάθος φωνή του αυτιστικού πληθυσμού. Η κοινότητα αυτή έχει πολύ δυναμικούς εκπροσώπους, που μπορούν να μιλήσουν για εκείνη. Δεν θέλω να προκαλέσω κάποια ζημιά. Θα σηκώσω λοιπόν, απλά το χέρι μου και θα πω: Είμαι εδώ”, ανέφερε ο Μiller.

Κλείνοντας το μήνυμά του, ο Wentworth Miller ευχαρίστησε όσους άθελα τους ή ηθελημένα του έδωσαν χώρο και δύναμη όλα αυτά τα χρόνια και “του επέτρεψαν να προχωρήσει σε αυτό τον κόσμο με έναν τρόπο, που για εκείνον βγάζει νόημα, ακόμα κι αν κάποιοι δεν τον καταλαβαίνουν”. 

Διαβάστε επίσης: