Από George Satsidis
22 Ιανουαρίου, 2023 @ 12:18
Cr.Netflix

AAAAQUrwQr9Cp4747T5jpdvmav2br9VL7j9A uFLSYogHj1zjVXZjciDrYdYMPs sqyR knasoG6sL y2xtMeLIfgKQDw3CrbAJ9 KWNfmO1XVaE bocucdYykUHU tyrMvEhQrXKrVHw2YflzKahcl17FzA

Πριν ο Χάραλντ Σίγκουρντσον γίνει βασιλιάς της Νορβηγίας, ήταν στρατιωτικός διοικητής που έδωσε ανελέητες μάχες και κατέκτησε την Αγγλία. Στο Vikings: Valhalla, ο θρυλικός πολεμιστής ζωντανεύει 100 χρόνια μετά την παραγωγή της αρχικής σειράς Vikings. Το νεότερο κεφάλαιο καταγράφει το τέλος της Εποχής των Βίκινγκ καθώς αγωνίζονται για την επιβίωση, αναζητούν εκδίκηση από τους Άγγλους βασιλείς και συγκρούονται για τον αντικρουόμενο Χριστιανισμό και τις παγανιστικές πεποιθήσεις τους. Για τον Άγγλο ηθοποιό Leo Suter, η ανάληψη αυτού του σκληρού και αιμοδιψή ρόλου δεν ήταν απλό κατόρθωμα.

AAAAQWhiqrPGpSTrBOeU1FCs FJxtawX2V2vEek7OL vOAZKewQlj8hL3BBvfewatVW9wwCas5axRa43G1vWg2Gtvx9 HX qNSUzydxmNH3q2vWqvB5tdj32Z7RbE14eQEvH tmpr5zzvRgGBbcaEsLXCkUPnuk

Ο Suter δεν είναι ξένος στο είδος της ιστορικής φαντασίας. Από το Beecham House μέχρι το Sanditon, έχει δημιουργήσει ένα ρεπερτόριο που βυθίζει τους θεατές σε περίτεχνους κόσμους του παρελθόντος. Ωστόσο, οι θαυμαστές του μπορεί και να μην αναγνώρισαν τον Suter με την πρώτη ματιά στην σειρά Viking:Vahlala που βρέθηκε στην πρώτη θέση του Netflix. Με μακριά, σγουρά μαλλιά και πυκνή γενειάδα, o Suter απέκτησε πλήρως την όψη ενός Βίκινγκ. Ωστόσο ο ήρωας Χάραλντ Σίγκουρντσον που υποδύεται έχει περιγραφεί ως ο μεγαλύτερος και δυνατότερος από άλλους άνδρες της εποχής, κάτι που απαιτούσε μήνες προπονήσεων και εκπαίδευσης μάχης για τον Leo.

IMG 1154

Ο αστέρας του The Vikings: Valhalla, Leo Suter μίλησε στο EW για το πώς προετοιμάστηκε να αποδόσει τον ρόλο του, κατακτώντας τη γνώση όχι μόνο πώς να παλεύει αλλά και πως να μοιάζει με Βίκινγκ!

EW: Leo, τι προπόνηση έκανες ώστε να φτάσει σε άλλο επίπεδο η φυσική σου κατάσταση;

Κοίτα, ο Χάραλντ υπήρξε ένα θηρίο στο πεδίο της μάχης, και αυτό αναφέρεται ακόμη και στα ιστορικά ντοκουμέντα. Η μυικότητα και το ρωμαλαίο παράστημά ου ήταν στην πραγματικότητα ένα αναπόσπαστο μέρος της προσωπικότητας του και ήθελα να το απεικονίσω πιστά. Ήξερα ότι η προπόνηση θα ήταν σημαντική και ήμασταν πολύ τυχεροί που είχαμε έναν προπονητή που ονομαζόταν Πατ Χένρι για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τους πρώτους τέσσερις μήνες της πανδημίας. Όταν ήμασταν όλοι σε lockdown και δεν μπορούσαμε να κάνουμε γυρίσματα κάναμε συνεδρίες zoom τρεις φορές την εβδομάδα. Ευτυχώς είχα βάρη τα οποία είχα ξεχασμένα στο γκαράζ μου και είχαν μαζέψει πολλή σκόνη…μου φάνηκαν τόσο χρήσιμα!

IMG 1158

EW: Πόσος χρόνος σου πήρε για να μπεις σε φόρμα πριν την παραγωγή;

Χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να φτάσω εκεί που με είδατε στην σειρά, αλλά υπήρξα πάντα αρκετά αθλητικός και η φυσική κατάσταση αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου. Θεωρώ ότι είναι κάτι σαν διαλογισμός και δρα σαν ηρεμιστικό να πηγαίνω στο γυμναστήριο, επομένως δεν ξεκινούσα από το μηδέν για να φτάσω να είμαι σε τέλεια φόρμα.

EW: Έπρεπε να τρως σαν Βίκινγκ;

Όχι. Ο Πατ έλεγε απλώς, «Φάε περισσότερα αυγά για πρωινό». Στην πραγματικότητα, σε όλη μου τη ζωή, πάντα ήθελα να πηγαίνω στο γυμναστήριο σε βαθμό που να μου επιτρέπει να τρώω ό,τι θέλω και να πίνω ό,τι θέλω και να μην παχαίνω.

IMG 1156

EW: Πόσο καιρό κράτησε η διαδικασία για να βγάλεις τα γένια και να μακρύνεις τα μαλλιά σου;

Λοιπόν, αυτό είναι ένα από τα άλλα αστεία πράγματα. Μπορείτε να χτίσετε μυς και αν εργάζεστε σκληρά πάνω σε αυτό και πηγαίνετε στο γυμναστήριο πιο συχνά, θα έχετε όντως μεγαλύτερο μυικό όγκο. Η ανάπτυξη όμως των μαλλιών και της γενειάδας ήταν πολύ πιο δύσκολη από την ανάπτυξη του σώματος. Πραγματικά δυσκολεύτηκα προκειμένου να μεγαλώσουν αρκετά και το αποτέλεσμα να δείχνει απόλυτα φυσικό το οποίο ήταν και το ζητούμενο.

EW: Η σειρά περιλαμβάνει πολλές έντονες μάχες. Πώς ήταν η εκπαίδευση και η προετοιμασία για αυτές τις σκηνές;

Όταν φτάσαμε στην Ιρλανδία μετά την καραντίνα που είχε επιβληθεί, μας έστειλαν κατευθείαν σε ένα υπόστεγο όπου υπήρχε μια ομάδα ακροβατικών με επικεφαλής τον Ρίτσι Ράιαν, ο οποίος μας έβαλε να μάθουμε τα πρώτα βήματα. Αρχικά, ήταν τα βασικά – 101 της ξιφομαχίας και ποια ήταν η κάθε θέση. Θυμάμαι ότι οι κύριες επιλογές ήταν η τοποθέτηση του ποδιού μας και η οπτική επαφή. Πήγα σπίτι και είχα μαζί μου την ρακέτα του τένις, έτσι όποτε γύριζα στο διαμέρισμα δούλευα αυτά τα βασικά βήματα.

IMG 1153

EW: Τα γυρίσματα είναι αμείλικτα στους ρυθμούς τους και οι σκηνές μάχης ιδιαίτερα απαιτητικές. Χρησιμοποιούσες κασκαντέρ;

Όχι αν και υπήρχαν από την παραγωγή. Είχα μια εξαιρετική σχέση με έναν από τους κασκαντέρ μας που λεγόταν Λι, τον οποίο αποκαλούσα τον Σκωτσέζο κύριο Μιγιάγκι. Μου δίδαξε ταϊλανδικό kickboxing, Muay Thai, και πραγματικά με έβαλε στο ρυθμό μου αυτού του αθλήματος. Έβλεπε ότι το απολάμβανα πραγματικά, έτσι με προσκάλεσε σε αυτό που λέγαμε «fight club», που ήταν τα Σάββατα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ήμουν ηθοποιός που διδάσκονταν ουσιαστικά χορογραφία στις σκηνές μάχης, αλλά τα Σάββατα ήμουν ένας φίλος που πήγαινα σε κλαμπ αγώνων. Αυτό ήταν πραγματικά ένα πολύ ιδιαίτερο πράγμα γιατί όταν γυρίζεις μία σειρά εν μέσω μιας πανδημίας, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά κοινωνικά πράγματα. Το να το έχω αυτό, για εμένα, σαν εκτόνωση ήταν πολύ διασκεδαστικό και κέρδισα πολλά από την εμπειρία.

IMG 1159

IMG 1157 2

Vikings: Valhalla. Ο Leo Suter ως Harald Sigurdsson στο Vikings: Valhalla. Cr. Courtesy of Netflix © 2022

Διαβάστε επίσης: