Vikings Valhalla -όλα όσα μάθαμε για τη σειρά και όσα έγιναν στα παρασκήνια.

Από EW Staff
22 Φεβρουαρίου, 2022 @ 15:12
valhalla 1

Τοποθετημένο πάνω από χίλια χρόνια πριν, στις αρχές του 11ου αιώνα, το VIKINGS: VALHALLA, παρουσιάζει τις περιπέτειες μερικών από τους πιο διάσημους Βίκινγκς που έζησαν ποτέ – του θρυλικού εξερευνητή Leif Eriksson (Sam Corlett), της φλογερής και ξεροκέφαλης αδελφής του Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) και του φιλόδοξου Σκανδιναβού πρίγκιπα Harald Sigurdsson (Leo Suter).

VALHALLA1

 Καθώς οι εντάσεις μεταξύ των Βίκινγκς και των Άγγλων φτάνουν σε αιματηρό σημείο ρήξης και καθώς οι ίδιοι οι Βίκινγκς συγκρούονται για τις αντικρουόμενες χριστιανικές και παγανιστικές πεποιθήσεις τους, αυτοί οι τρεις Βίκινγκς ξεκινούν ένα επικό ταξίδι που θα τους περάσει από ωκεανούς και μέσα από πεδία μάχης, από το Κάττεγκατ στην Αγγλία και πέρα από αυτήν, καθώς μάχονται για την επιβίωση και τη δόξα.

valhalla2 1
VALHALLA2

Το VIKINGS: VALHALLA, που διαδραματίζεται πάνω από εκατό χρόνια μετά το τέλος της αρχικής σειράς VIKINGS, είναι μία νέα περιπέτεια που συνδυάζει την ιστορική αυθεντικότητα και το δράμα, με τη σκληρή, καθηλωτική δράση.

VALHALLA3

Να θυμίσουμε ότι ο δημιουργός της σειράς, Jeb Stuart, σεναριογράφος των Die Hard, μίλησε για τη σειρά, δίνοντας ελπίδες για επερχόμενες σεζόν.

VALHALLA4

Συγκεκριμένα ο ίδιος σε συνέντευξη στο EW είπε: «Για μια τέτοια σειρά, πρέπει να σκέφτεσαι συνέχεια το επόμενο βήμα».

VALHALLA5

Η Valhalla είναι μια «πιο βρώμικη εκδοχή» από τους Βίκινγκς, λέει ο Stuart. Αν η αρχική σειρά [Vikings] αφορούσε τη γέννηση των Δανών, τότε η “Valhalla” αφορά την αρχή του τέλους. Και χρειάζονται τουλάχιστον 24 επεισόδια για να την δείξεις”

VALHALLA7

Φυσικά δε λείπουν και κάποιες από τις inside ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους ηθοποιούς

 1. Για να προετοιμαστεί για τον ρόλο του Harald Sigurdsson, ο ηθοποιός Leo Suter διάβασε πολλά βιβλία και μελέτησε επίσης τα αγγλοσαξονικά επικά ποιήματα Beowulf και The Battle of Maldon.
 2. Το βραχιολάκι που φοράει ο Harald στην σειρά είναι το ίδιο με αυτό που φοράει ο χαρακτήρας του βασιλιά Harald Finehair, τον οποίο υποδυόταν ο Peter Franzin, στην αρχική σειρά Vikings.
 3. Η Frida Gustavsson διάβασε επίσης πολλά βιβλία και μύθους για να προετοιμαστεί για τον ρόλο της ως Freydis και άντλησε ιδιαίτερη έμπνευση από ένα βιβλίο με τίτλο Valkyrie: The Women of the Viking World της J. Friðriksdóttir.
 4. Η Gustavsson ήταν θαυμάστρια της αρχικής σειράς Vikings και είναι στενή φίλη με τον ηθοποιό Edvin Endre, ο οποίος υποδύθηκε τον χαρακτήρα Erlendur. Είναι επίσης μία δεινή ιππέας και της άρεσε πολύ να ιππεύει άλογα στη σειρά.
 5. Ο πατέρας και ο αδελφός της Gustavsson στην πραγματική ζωή ονομάζονται Erik και Leif, όπως ακριβώς και στο και το παρατσούκλι της στην πραγματική της ζωή είναι “Freydis”.
 6. Από όλους τους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες της σειράς, το κοστούμι της Freydis ζυγίζει περισσότερο. Η ασπίδα έχει περισσότερα από 2.700 διακοσμητικά φύλλα κομμένα στο χέρι.
 7. Ο David Oakes ιππεύει άλογα από τότε που ήταν πέντε ετών.
 8. Ο Sam Corlett παρακολουθούσε την αρχική σειρά Vikings με τον πατέρα του όταν ήταν έφηβος.
 9. Ο Corlett είναι χορτοφάγος, οπότε η σχεδιάστρια κοστουμιών Susan O’Connor Cave σχεδίασε τη στολή του…. Vegan.
 10. Τα ψηλόλαιμα φορέματα της Έμμα της Νορμανδίας έχουν σκοπό να αντανακλούν τη βασιλικότητά της και επίσης να λειτουργούν ως πανοπλία της.
 11. Η σιλουέτα της φορεσιάς του Jarl Kåre έχει σκοπό να αντικατοπτρίζει το σχήμα ενός ράσου, ενός κομματιού της εκκλησιαστικής ενδυμασίας.
 12. Το στυλ μάχης κάθε χαρακτήρα εξαρτάται από την προσωπικότητά του και την ιστορία του. Επειδή ο Leif δεν θέλει να μοιάσει στον πατέρα του, χρησιμοποιεί τη λαβή ενός τσεκουριού όταν ώστε τα χτυπήματά του να μην είναι θανατηφόρα.
 13. Ο Jóhannes Haukur Jóhannesson είναι ένας καταξιωμένος σεφ ο οποίος έφερνε ψημένες λιχουδιές για όλους όποτε είχαν πρόβα.

Από τον showrunner και εκτελεστικό παραγωγό Jeb Stuart, η σειρά VALHALLA είναι επίσης εκτελεστική παραγωγή του Morgan O’Sullivan, Michael Hirst, Sheila Hockin, Steve Stark, James Flynn, John Weber, Sherry Marsh και Alan Gasmer, Paul Buccieri, ενώ πρωταγωνιστούν επίσης οι Bradley Freegard, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Caroline Henderson, Laura Berlin και David Oakes.

VALHALLA8

Η σειρά Vikings Valhalla

 Ημερομηνία κυκλοφορίας: 25 Φεβρουαρίου 2022

Επεισόδια: 8 επεισόδια x 1 ώρα

Εκτελεστικός παραγωγός / Showrunner / Συγγραφέας: Jeb Stuart

Εκτελεστικοί παραγωγοί: Morgan O’Sullivan, Michael Hirst, Sheila Hockin, Steve Stark, James Flynn, John Weber, Sherry Marsh και Alan Gasmer, Paul Buccieri

Πρωταγωνιστούν: Sam Corlett (Leif Eriksson), Frida Gustavsson (Freydis Eriksdotter), Leo Suter (Harald Sigurdsson), Bradley Freegard (Βασιλιάς Κανούτ), Jóhannes Haukur Jóhannesson (Olaf Haraldsson), Caroline Henderson (Jarl Haakon), Laura Berlin (Emma of Normandy), David Oakes (Earl of Godwin), Louis Davison (πρίγκιπας Edmund), Bosco Hogan (βασιλιάς Aethelred II), Asbjørn Krogh Nissen (Jarl Kåre), Pollyanna McIntosh (Aelfgifu of Northampton), Soren Pilmark (King Sweyn Forkbeard)

Βασισμένο στη σειρά VIKINGS, δημιουργός της οποίας είναι ο Michael Hirst.

VALHALLA9

Δημιουργός: Jeb Stuart

Σκηνοθεσία: Niels Arden Oplev, Stephen St. Leger, Hannah Quinn, David Frazee

Σεναριογράφοι: Jeb Stuart, Vanessa Alexander, Declan Croghan, Eoin McNamee

Διευθυντής φωτογραφίας: Peter Robertson, ISC

Σχεδιαστής παραγωγής: Tom Conroy

Διανομή ρόλων: Frank Moiselle

Σχεδιαστής κοστουμιών: Susan O’Connor Cave

Επικεφαλής σχεδιαστής μαλλιών: Dee Corcoran , Joe Whelan

Επικεφαλής μακιγιάζ και προσθετικής: Tom McInerney

Τοποθεσία γυρισμάτων: Ιρλανδία

Δείτε το τρέιλερ:

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: