Είκοσι τέσσερα επεισόδια της σειράς Vikings: Valhalla παραγγέλθηκαν και 8 από αυτά θα παίξουν στον πρώτο κύκλο.

Από EW Staff
18 Ιανουαρίου, 2022 @ 16:09
vikings valh

H σειρά Vikings: Valhalla, το σίκουελ των Vikings του History Channel, θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στα τέλη του επόμενου μήνα. Αλλά ο δημιουργός της σειράς, Jeb Stuart σκέφτεται ήδη πολύ πιο μπροστά. «Για μια τέτοια σειρά, πρέπει να σκέφτεσαι συνέχεια το επόμενο βήμα», λέει στο EW σε συνέντευξή του πριν από το ντεμπούτο του τρέιλερ της σειράς την ερχόμενη Τρίτη.

vikings valhalla

Το Deadline ανέφερε για πρώτη φορά το 2019 ότι το Netflix είχε παραγγείλει 24 επεισόδια του Valhalla, που διαδραματίζεται 100 χρόνια μετά τα γεγονότα των Vikings. Ο Stuart το επιβεβαιώνει.

“Είμαστε ήδη στην προετοιμασία για την 3η σεζόν. Υπάρχουν ήδη πολλά που είναι συναρπαστικά και μεγάλα”, λέει.

Το Netflix δεν έχει ανακοινώσει τρίτη σεζόν αλλά ούτε και δεύτερη.

Vikings: Valhalla

Η σειρά Vikings: Valhalla είναι το σίκουελ της σειράς Vikings και διηγείται τις περιπέτειες των πιο διάσημων Βίκινγκς και θα δούμε τις ιστορίες των Leif Erikson, Freydis, Harald Harada αλλά και του Νορμανδού Βασιλιά William the Conqueror.

image 2
Vikings: Valhalla 2021. Sam Corlett as Leif Eriksson. Cr. Courtesy of Netflix © 2021

“Έχουμε αρκετούς υπέροχους χαρακτήρες και έχουμε ιστορίες που διαδραματίζονται παράλληλα σε διάφορες χώρες.”, λέει ο Stuart. “Όταν έγραφα τη σειρά σκεφτόμουν ήδη τις επόμενες σεζόν, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορώ να αναπτύξω αυτούς τους χαρακτήρες σε χρονικό βάθος.»

Η σεζόν 1 της Valhalla επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό σε τρεις Βίκινγκς: τον διάσημο εξερευνητή Leif Eriksson (Sam Corlett), την σκληρή αδερφή του Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) και τον σκανδιναυό πρίγκιπα Harald Sigurdsson (Leo Suter).

Η μοίρα αυτών των τριών μπλέκεται μετά τη Σφαγή της Ημέρας του St. Brice, στην οποία ο βασιλιάς Aethelred II της Αγγλίας (Bosco Hogan) διατάζει τη σφαγή όλων των Δανών στα εδάφη του. Οι Βίκινγκς τώρα αναζητούν εκδίκηση, αλλά διχάζονται μεταξύ τους ανάμεσα σε χριστιανούς και παγανιστικές σέχτες.

Ένα κομβικό σημείο, το οποίο συνάντησε ο Stuart στην έρευνά του, ήταν η σφαγή της ημέρας του St. Brice. «Ας πούμε ότι δεν είναι αργία στη Βρετανία», λέει γελώντας.

«Μπήκαν και χτένισαν τις περιοχές των Δανών που είχαν γεμίσει με Βίκινγκς», συνεχίζει. «Η ιδέα ήταν, όπως λέει ο Aethelred, «μην αφήσετε ούτε ραδίκι όρθιο». Νόμιζαν ότι οι Βίκινγκς στη Νορβηγία και τη Σουηδία πολεμούσαν μεταξύ τους και δεν θα έδιναν καμία σημασία σε αυτό που συνέβαινε στην Αγγλία. Το αστείο είναι ότι οι Βίκινγκς έπαψαν να είναι ειδωλολάτρες Βίκινγκ ή χριστιανοί Βίκινγκ και έγιναν Βίκινγκ».

Η Valhalla είναι μια «πιο βρώμικη» από τους Βίκινγκς, λέει ο Stuart. Αν η αρχική σειρά [Vikings] αφορούσε τη γέννηση των Δανών, τότε η “Valhalla” αφορά την αρχή του τέλους. Και χρειάζονται τουλάχιστον 24 επεισόδια για να την δείξεις”.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 25 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: