Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από EW Staff
16 Νοεμβρίου, 2021 @ 08:45

Αυτή είναι η ιστορία του σύντομου, φλογερού ταξιδιού μιας μοναδικής μπάντας, από τα καταγώγια του Σόχο μέχρι την εμπορική επιτυχία και, από εκεί, στην αμερικάνικη γη της επαγγελίας, τη στιγμή ακριβώς που, το “Καλοκαίρι της Αγάπης”, του 1967, έδινε τη θέση του σε κάτι σκοτεινότερο… Αυτό είναι το “Utopia Avenue”.

Μια ιστορία για τα όνειρα, τα ναρκωτικά, τη σεξουαλικότητα, την τρέλα, τον πόνο και τις παγίδες της δόξας, μέσα από τον απίθανο συνδυασμό μιας φολκ τραγουδίστριας, ενός μπλουζ μπασίστα, ενός τζαζ ντράμερ και ενός ηλεκτρικού κιθαρίστα. Άγνωστοι μεταξύ τους και με εντελώς διαφορετικές καταβολές, καταφέρνουν μαζί να κάνουν μαγικά στην ψυχεδελική σκηνή του Λονδίνου, σε μια περίοδο κατά την οποία ο νεανικός ιδεαλισμός έρχεται σε έντονη σύγκρουση με την απαθή πραγματικότητα.

Κι εδώ είναι που ο David Mitchell (ως συγγραφέας πρωτοεμφανίστηκε το 1999, με “Το Δέντρο της Τύχης”, αλλά τη μεγάλη επιτυχία τη γνώρισε με το τρίτο του μυθιστόρημα, “O Άτλας του Ουρανού”, το 2004, που χαιρετίστηκε ως αριστούργημα) τιμά τη δύναμη που έχει η μουσική να γεφυρώνει τα χάσματα, να ορίζει μια εποχή και να συναρπάζει την ψυχή.

“Μια από τις πολλές χαρές του Utopia Avenue είναι να βλέπεις την κοσμική σκόνη της ιδιοφυΐας να στροβιλίζεται στο χάος, πριν σχηματιστούν τ’ άστρα… Αν δεν ακούτε τη μουσική να αντηχεί απ’ αυτές τις σελίδες, δεν προσέχετε.”, έγραψε η Washington Post για “το βιβλίο που η μουσική ανέκαθεν άξιζε!” (κατά το γνωστό, Άγγλο δημοσιογράφο μουσικών εντύπων, τηλεοπτικό παρουσιαστή και συγγραφέα, Tony Parsons). Και το βρετανικό περιοδικό The Spectator συμπλήρωσε: “Το Utopia Avenue επιβεβαιώνει ότι το πραγματικό ταλέντο -ίσως ακόμα και η ιδιοφυΐα- του Mitchell, είναι ότι βρίσκει άκρως διασκεδαστικούς, καινούργιους τρόπους για να πει παλιές αλήθειες.”

Σε μετάφραση της Μαρίας Ξυλούρη, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: