Έτσι γράφτηκε ένα από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.

Από EW Staff
30 Αυγούστου, 2021 @ 13:30

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να αντιδρούν περίεργα και πολύ πιθανόν να… εξευτελίζονται πάνω σε ένα μεθύσι, όμως αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση των Queen ή του David Bowie.

Σύμφωνα με το τελευταίο επεισόδιο της σειράς 50 εβδομάδων του YouTube, Queen the Greatest, το κομμάτι του 1981 “Under Pressure” γράφτηκε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η σειρά παρουσιάζει μέσα από μία σειρά συνεντεύξεων την ιστορία της μπάντας και την επίσκεψη, που δέχτηκαν από τον Bowie στο Montreux ένα βράδυ γεμάτο μουσική και αλκοόλ στο στούντιο ηχογράφησης. Το αποτέλεσμα; Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες.

Όλα ξεκίνησαν με ένα τηλεφώνημα. “Ηχογραφούσαν και ο David Richards, ο μουσικός παραγωγός ήξερε ότι βρισκόμουν στην πόλη και μου τηλεφώνησε για να μου πει να πάω αν ήθελα και να δω πώς είναι. Οπότε, πήγα και όπως ξέρετε, συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Ξεκινήσαμε να γράφουμε μαζί, κάτι που δεν είχαμε κανονίσει προηγουμένως”, είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο David Bowie.

Σύμφωνα με τον ντράμερ του συγκροτήματος, το αποτέλεσμα αυτό δεν είχε να κάνει όμως, μόνο με την έμπνευση της στιγμής, αλλά και με το αλκοόλ, που είχαν καταναλώσει. “Ήμασταν τόσο μεθυσμένοι στο στούντιο και απλά παίζαμε για πλάκα μερικά παλιά τραγούδια. Θυμάμαι, ότι εκείνη την ώρα παίζαμε ένα τραγούδι των Cream και τότε, ο David Bowie είπε: ‘γιατί δεν γράφουμε κάτι δικό μας;’, περιέγραψε ο Roger Taylor.

Όπως ανέφερε αργότερα, ήταν ο μπασίστας του συγκροτήματος, ο John Deacon που έδωσε αρχικά τον ρυθμό στο κομμάτι. Το μόνο πρόβλημα, που είχαν, όπως ανέφερε ο ντράμερ ήταν πως την ημέρα εκείνη ήταν όλοι τόσο πεινασμένοι από το μεθύσι και πήγαν για πίτσα. Μέχρι να γυρίσουν, ο μπασίστας είχε ξεχάσει τι είχε παίξει προηγουμένως. Ευτυχώς, όμως, η μελωδία είχε μείνει στο μυαλό του Roger Taylor. “O David Bowie ήταν τόσο παθιασμένος εκείνη την ώρα, ήταν σαν να είχε ένα όραμα στο κεφάλι του”, αναφέρει ο Brian May των Queen.

Όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι τον Οκτώβριο του 1981, έγινε αμέσως επιτυχία, φέρνοντας τους Queen στη θέση Νο1 του Ηνωμένου Βασιλείου.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: