Η πρώτη ταινία με διανομή από το Ethnofest.

Από EW Staff
09 Δεκεμβρίου, 2021 @ 17:35
BeFunky collage 2 1

Η νέα πρωτοβουλία του Ethnofest για την ανάδειξη επιλεγμένων ντοκιμαντέρ στις κινηματογραφικές αίθουσες, ξεκινά με τη διανομή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ Αλλού, Παντού (Elsewhere, Everywhere) των Isabelle Ingold και Vivianne Perlemuter. Το έργο των οποίων έχει συμπεριληφθεί σε προηγούμενες εκδόσεις του φεστιβάλ.

Το ντοκιμαντέρ, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ το 2020 ενώ από τότε έχει προβληθεί σε πολλά φεστιβάλ, ανάμεσά τους και στο 11ο Ethnofest. Η ταινία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου από τον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ στην Αθήνα, ενώ το προσεχές διάστημα θα προβληθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

ALLOY PANTOY Poster

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Η ταινία Αλλού, Παντού αφηγείται την ιστορία του Σαχίν, ενός 20χρονου πρόσφυγα από το Ιράν που έχει εγκαταλείψει τη χώρα του αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Η ταινία αποτελεί ένα οπτικοακουστικό κολαζ που παράγεται αποκλειστικά από εικόνες από κάμερες παρακολούθησης και webcams ενώ η αφήγηση “συνομιλεί” με γραπτά μηνύματα, συζητήσεις και τηλεφωνήματα.

Το Αλλού, Παντού είναι ένα πειραματικό ντοκιμαντέρ που ξεπερνάει τα όρια του κινηματογραφικού αυτού είδους ενώ συγχρόνως επαναπροσδιορίζει την κινηματογραφική φόρμα των ταινιών με θέμα τη μετανάστευση. Στην παράδοση της Chantal Akerman και άλλων δημιουργών που διεύρυναν τα όρια του κινηματογράφου του πραγματικού, το Αλλού, Παντού, «καταλήγει, χωρίς να χρησιμοποιεί ποτέ την συμπόνια για να τραβήξει την προσοχή, στην απεικόνιση ενός κόσμου: του δικού μας κόσμου, που ενώ λιμνάζει στους φόβους, στα δίκτυα, στα ελαττώματα και στα σφάλματα του, μπορεί να διασταυρωθεί – σε τυχαίες συνοριακές ζώνες και προσφυγικούς καταυλισμούς – με διάττοντες αστέρες ελευθερίας και επιθυμίας» όπως αναφέρει ο Vincent Dieutre

Γενικές Πληροφορίες:

Αλλού, Παντού (Elsewhere, Everywhere) | 2020 – Βέλγιο
Έγχρωμο/Ασπρόμαυρο – 63’

Προηγείται της προβολής η μικρού μήκους ταινία Ταξίδι (Safar, 2019,΄11′) των Alexander Barquero, Kyra Sacks, Natascha Erfanipour.

Tο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στο πλαίσιο του θερινού σχολείου Visual Ethnography of Cityscapes το καλοκαίρι του 2019 και καταγράφει το τρένο που συνδέει τον προσφυγικό καταυλισμό στη Μαλακάσα με την Αθήνα. Η καθημερινή μετάβαση στην πόλη δημιουργεί ένα σκηνικό στο οποίο ξεδιπλώνονται ιστορίες, συναισθήματα και εμπειρίες, ενώ αποπνέει μια αίσθηση συνεχόμενης μετάβασης στην οποία ζουν οι πρόσφυγες

Στον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ από την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου στις 22.45

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια: astorcinema.gr

Με πληροφορίες από το ethnofest.gr

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: