Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κατσιμίγας.

Από EW Staff
26 Νοεμβρίου, 2021 @ 09:00

Ένας ψίθυρος έξω από τον ναό της Αγίας Ειρήνης, εκείνη την πρώτη φορά που γιορτάστηκε επίσημα η 25η Μαρτίου ως επέτειος του Ελληνικού Αγώνα, δίνει το έναυσμα να ξεδιπλωθούν οι ιστορίες αυτού του βιβλίου.

«Υπάρχουν ήρωες εδώ. Κάποιοι όμως λείπουν».

Αφηγήσεις, διάλογοι και περιγραφές για όσους αγαπούν την Ιστορία, αλλά και για όσους δεν την αγάπησαν ακόμα. Ιστορικές νουβέλες με τις ζωές των ηρώων να συναντιούνται και ν’ αλληλοσυμπληρώνονται, για να γίνουν μικρογραφία και ταυτόχρονα σύμβολο του ελληνικού δράματος.

Ο κόσμος της Επανάστασης του 1821 ζωντανεύει ως μια μεγάλη περιπέτεια μέσα από γεγονότα και συμβάντα που διέσωσαν οι πρωταγωνιστές στα απομνημονεύματά τους και οι ιστορικοί του Αγώνα. Ο χάρτης των ιδεών και των συναισθημάτων από τον φόβο έως τη γενναιότητα, από τη λογική έως την αποκοτιά, από την προδοσία έως την αυτοθυσία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο Γιώργος Γιώτης είναι εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδακτορικό Δίπλωμα στην κατεύθυνση “Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας”.

Έχει εκδώσει δύο μυθιστορήματα (“Το μυστήριο του Κόκκινου Ford“, “3 στο Κόκκινο“) και μια ιστορική μελέτη (“Η Ιστορία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση”).

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: