Απόψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Από EW Staff
18 Ιανουαρίου, 2022 @ 07:47
sofopaidi

Η «Νίκη» του έγινε Nίκη όλης της Ευρώπης, αφού του χάρισε το Bραβείο Kαλύτερου Ευρωπαϊκού Mυθιστορήματος για το 2021. «Το σοφό παιδί» της ελληνικής λογοτεχνίας, ο Χρήστος Χωμενίδης, έρχεται στην παρέα της εκπομπής «Αυτός και ο άλλος», με τους Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσο, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, στις 00:15 μετά τα μεσάνυχτα.

sofopaidi2

Μιλάει για τη σημαντική αυτή διάκριση μιας καθηλωτικής ιστορίας, που ξεκίνησε από την προσωπική αφήγηση της ιστορίας της οικογένειάς του, και έφτασε να περιγράφει μια ολόκληρη εποχή της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας. Επίσης μιλάει για το τελευταίο βιβλίο του, «Ο Τζίμης στην Κυψέλη», στο οποίο ο ήρωας πέφτει θύμα της εποχής των social media και των fake news.

sofopaidi3

Ο αγαπημένος συγγραφέας θυμάται τα χρόνια του ως παιδί και την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να γράψει στο χαρτί τις σκέψεις του, αλλά το και πότε άρχισε να ζει από τα βιβλία του. Περιγράφει, μεταξύ, άλλων τον ρόλο που παίζει η έμπνευση στη ζωή του, αποκαλύπτει την αίσθηση που έχει κάθε φορά που ολοκληρώνει ένα βιβλίο, μιλάει για τη «γέννηση» του πρώτου του βιβλίου, «Το σοφό παιδί», ενώ παράλληλα εξηγεί τη σχέση του με την πολιτική.

Παρουσίαση: Θοδωρής Βαμβακάρης-Τάκης Γιαννούτσος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γαλανούλης
Αρχισυνταξία: Χριστίνα Κατσαντώνη
Δημοσιογραφική ομάδα: Κώστας Βαϊμάκης, Έρρικα Ρούσσου, Μπέττυ Τσιακμάκη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μιχάλης Κοντογιάννης
Σκηνογραφία: Λεωνίδας Γιούτσος
Διεύθυνση παραγωγής: Τζέλικα Αθανασίου
Βοηθός διεύθυνσης παραγωγής: Βίνια Λυριτζή
Συντονισμός παραγωγής: Δημήτρης Κιτσικούδης
Υπεύθυνη καλεσμένων: Νικολέτα Μακρή

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: