Πώς τα πήγαν οι υπόλοιπες ταινίες;

Από EW Staff
30 Μαΐου, 2021 @ 18:31

Το “Quiet Place Part II”, το δεύτερο μέρος της σειράς τρόμου του John Krasinski, εγκαινίασε μια νέα εποχή στο αμερικανικό box office, με εκτιμώμενα κέρδη που αγγίζουν τα 48 εκατομμύρια δολάρια. Το φιλμ αποτελεί την επικερδέστερη πρεμιέρα που έχουμε δει από την αρχή της πανδημίας.

Η ταινία επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2020, ανέβαλε ωστόσο την πρεμιέρα της μέχρι και τον Μάιο του 2021, οπότε και η πλειοψηφία των σινεμά στις Ηνωμένες πολιτείες λειτουργεί κανονικά.

Την δεύτερη θέση κατακτά η “Cruella” της Disney με εκτιμώμενα 21.3 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, και ακολουθούν τα “Spiral” (2.3 εκατομμύρια), “Wrath Of Man” (2.1 εκατομμύρια) και “Raya and the Last Dragon” (2 εκατομμύρια).

Photo by Roy Rochlin/Getty Images for Paramount Pictures

Το Quiet Place Part II συνεχίζει της περιπέτειες της Evelyn Abbott (Emily Blunt) και της οικογένειάς της, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ορδές από εξωγήινους. Νέα μέλη του καστ αποτελούν οι Cillian Murphy και Djimon Hounsou.

Ο κριτικός του EW έδωσε στο φιλμ βαθμολογία “B+”, λέγοντας πως “είναι ακόμη μία ιδιαίτερα ατμοσφαιρική εμπειρία, που θυμίζει πίνακα του Norman Rockwell. O εφιάλτης του Krasinski είναι ένα καλοσχεδιασμένο παζλ που μόνο οι πρωταγωνιστές μας μπορούν να λύσουν, αν και δυστυχώς, το φιλμ φαντάζει κάπως λειψό”

Όσο για το κοινό, αυτό έδωσε στην ταινία μια γενναιόδωρη βαθμολογία “A-” σύμφωνα με το Cinemascore.

Το “Cruella” του Craig Gillespie από την άλλη, ακολουθεί την νεαρή Εstella (Emma Stone), καθώς μια σειρά γεγονότων την μετατρέπει στην δαιμονική Cruella De Vil που γνωρίσαμε στο “101 Dalmatians”. Στην ταινία συμμετέχει και η Emma Thompson, στο ρόλο της Baroness von Hellman, η οποία θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην κορυφή. Στο πλευρό της έχει ένα τσούρμο από λακέδες, μεταξύ των οποίων οι Mark Strong, Kayvan Novak και Andrew Leung.

Το EW έδωσε στην “Cruella” βαθμολογία “B+” λέγοντας πως αποτελεί μια “ενδιαφέρουσα άσκηση ύφους, όπου οι στυλιστικές υπερβολές δεν έχουν δημιουργηθεί για χάρη του σεναρίου, αλλά για να κάνουν εντύπωση στα trailer.”

Σύμφωνα με το κοινό, το φιλμ παίρνει “A” στο Cinemascore.

Aκολουθούν αναλυτικά οι αριθμοί για τις 28-30 Μαΐου:

  • A Quiet Place Part II – 48 εκατομμύρια δολάρια
  • Cruella – 21 εκατομμύρια δολάρια
  • Spiral – 2.3 εκατομμύρια δολάρια
  • Wrath of Man – 2.1 εκατομμύρια δολάρια
  • Raya and the Last Dragon – 2 εκατομμύρια δολάρια
  • Godzilla vs. Kong – 85 χιλιάδες δολάρια
  • Demon Slayer the Movie: Mugen Train – 790 χιλιάδες δολάρια
  • Dream Horse – 650 χιλιάδες δολάρια
  • Those Who Wish Me Dead -545 χιλιάδες δολάρια
  • Mortal Kombat – 260 χιλιάδες δολάρια

Διαβάστε επίσης: