Αυτό το μυθιστόρημα κάνει σαφή το λόγο που ο Arne Dahl είναι από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς αστυνομικών.

Από EW Staff
02 Δεκεμβρίου, 2021 @ 07:27
arne dahl

ΤΕΣΣΕΡΑ ΔΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ του Arne Dahl, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Έξι μήνες μετά τα γεγονότα του “Πέντε συν τρία”, ο Σαμ Μπέργερ είναι ολομόναχος. Έχει χάσει το “σταθερό σημείο του περιστρεφόμενου κόσμου”, δηλαδή τους δίδυμους γιους του και τη Μόλι, που είναι έγκυος μάλλον στο παιδί του. Μετά, λοιπόν, από παρότρυνση της Ντεζιρέ Ρούσενκβιστ, θα επισκεφτεί μια ψυχοθεραπεύτρια, η οποία ειδικεύεται στη θεραπεία θυμάτων εγκληματικών ενεργειών, αλλά όταν μία από τις ασθενείς της απαχθεί από αγνώστους, θα ζητήσει εκείνη τη βοήθεια του Σαμ, ο οποίος πλέον εργάζεται ως ιδιωτικός ερευνητής.

Ο Σαμ θα δεχτεί, όμως, όσο θα προχωρά την έρευνά του, τόσο θα βυθίζεται σε μια σκοτεινή ιστορία που φτάνει δεκατέσσερα χρόνια πριν, τότε που η Μόλι Μπλουμ ήταν ακόμη μια μυστική αστυνομικός, που είχε παρεισφρήσει σε ένα παρακλάδι της ρώσικης μαφίας. Οπότε, τώρα, δεν είναι μόνο η αγνοούμενη γυναίκα που κινδυνεύει, αλλά και η ίδια η Μόλι!


“Είναι βέβαιο ότι θα σφίγγετε τις γροθιές σας από την αγωνία. Αυτό το μυθιστόρημα κάνει σαφή, ακόμα μια φορά, το λόγο που ο Arne Dahl είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς αστυνομικών.”, έγραψε ο σουηδικός Τύπος για τον κριτικό λογοτεχνίας Γιαν Άρναλντ, όπως ονομάζεται κανονικά. Με το ψευδώνυμο έγινε διεθνώς γνωστός, υπογράφοντας την επιτυχημένη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων με πρωταγωνιστές τα μέλη της Ομάδας Άλφα και τη βραβευμένη τετραλογία με πρωταγωνιστές τα μέλη της Ομάδας Opcop, λαμβάνοντας πλήθος διακρίσεων, τόσο στη Σουηδία, όσο στη Δανία και τη Γερμανία.

Τα βιβλία του Arne Dahl έχουν πουλήσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες, ενώ η νέα του σειρά, με πρωταγωνιστές το δίδυμο Σαμ Μπέργερ και Μόλι Μπλουμ, εγκαινιάστηκε με τον τίτλο “Επτά μείον ένα” (2018) και γνωρίζει ήδη τεράστια επιτυχία.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: