Το πρώτο, best seller μυθιστόρημα της κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Από EW Staff
05 Οκτωβρίου, 2021 @ 14:20

Mια αληθινή ιστορία – ύμνος στη ζωή, στην αποδοχή της θλίψης και στη θεραπευτική δύναμη της φύσης, που παρέμεινε περισσότερες από 80 εβδομάδες στη λίστα των best sellers της “Sunday Times” και μόλις κυκλοφόρησε (σε μετάφραση Γωγώς Αρβανίτη) στη χώρα μας.

Λίγες μέρες αφότου η Raynor μαθαίνει ότι ο Moth, ο άντρας µε τον οποίο είναι 32 χρόνια παντρεμένοι, βρίσκεται στο τελικό στάδιο μιας ανίατης ασθένειας, χάνουν το σπίτι τους και κάθε μέσο βιοπορισμού. Κι αφού δεν τους έχει απομείνει πλέον τίποτα, παρά µόνο ελάχιστος χρόνος, παίρνουν τη γενναία απόφαση να περπατήσουν 630 μίλια στο θαλασσοδαρμένο μονοπάτι που διατρέχει τη νοτιοδυτική ακτή της Αγγλίας, από το Σόµερσετ μέχρι το Ντόρσετ, µέσω Ντέβον και Κορνουάλης.

Έχοντας στα σακίδιά τους µόνο τα απολύτως αναγκαία, διασχίζουν καθημερινά ένα άγριο τοπίο από γκρεμούς, θάλασσα και ουρανό. Με κάθε τους βήμα, κάθε συναπάντημα και κάθε δοκιμασία, το οδοιπορικό τους εξελίσσεται σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Και κάπως έτσι, “To Μονοπάτι του Αλατιού” ανασυνθέτει την έννοια της εστίας, δείχνοντας πως, όταν αυτή χαθεί, μπορεί να “ξαναχτιστεί” και να επαναπροσδιοριστεί µε τους πιο απρόσμενους τρόπους.

Για τη Raynor Winn, που το έγραψε (και είναι το πρώτο μυθιστόρημά της), η εφημερίδα Independent δήλωσε ότι “επιτυγχάνει μία εκπληκτική αφήγηση, για δύο ανθρώπους που ανέσυραν τους εαυτούς τους από τα βάθη της απελπισίας, διέσχισαν ορισμένα από τα πλέον δραματικά τοπία της Αγγλίας, αναζητώντας λύση στα προβλήματά τους, και ανακάλυψαν, στην πορεία, τους εαυτούς τους”. Η Wall Street Journal δε, υπογράμμισε ότι “αυτό το βιβλίο, θα σας αλλάξει για πάντα!”.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: