Ο ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια απευθύνθηκε στον λαό της Ρωσίας σε μια προσπάθεια να σπάσει το τείχος προπαγάνδας της χώρας για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Από EW Staff
18 Μαρτίου, 2022 @ 15:27
red heat Read Heat, 1988
Ο Arnold Schwarzenegger γυμνάζει τους διπλωματικούς του μύες σε ένα εννιάλεπτο βίντεο που ανέβηκε στο Twitter, στο οποίο ο σταρ και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας παρακαλεί τους Ρώσους στρατιώτες να μην γίνουν σαν τον πατέρα του, έναν ναζιστή στρατιώτη που μετάνιωσε για τη συμμετοχή του στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Arnold Schwarzenegger ξεκινά το μήνυμά του λέγοντας πως οφείλει την αγάπη του για τη Ρωσία και τον ρωσικό λαό στον ολυμπιονίκη αρσιβαρίστα Γιούρι Πέτροβιτς Βλάσοφ, τον άνθρωπο που τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με τα βάρη εξ αρχής. Στη συνέχεια θυμάται να επισκέπτεται τη Ρωσία ως ενήλικος, να συναντά θαυμαστές του και να γυρίζει τη ταινία Red Heat του 1988 στη Μόσχα, την πρώτη αμερικανική ταινία που επιτράπηκε να γυριστεί στην Κόκκινη Πλατεία.

red heat 2
Red Heat, 1988


“Από τότε που ήμουν 14 ετών, είχα μόνο αγάπη και σεβασμό για τον λαό της Ρωσίας”, λέει ο Schwarzenegger. “Η δύναμη και η καρδιά του ρωσικού λαού πάντα με ενέπνεαν. Γι’ αυτό ελπίζω ότι θα με αφήσετε να σας πω την αλήθεια για τον πόλεμο στην Ουκρανία και για το τι συμβαίνει εκεί”.

Ενώ η παγκόσμια κοινότητα έχει εξοργιστεί από την απρόκλητη επίθεση του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, η οποία διανύει τώρα τέταρτη εβδομάδα, ο λαός της Ρωσίας έχει σε μεγάλο βαθμό τροφοδοτηθεί με προπαγάνδα σχετικά με τις επιθέσεις. Ο Arnold Schwarzenegger επικαλείται τη μνήμη του πατέρα του, του Gustav Schwarzenegger, ναζιστή λοχία στον αυστριακό στρατό κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και τα ψέματα που του είπαν για να δικαιολογήσουν τα αποτρόπαια που συνέχισε να κάνει.


“Όταν ο πατέρας μου έφτασε στο Λένινγκραντ, ήταν παραφουσκωμένος με τα ψέματα της κυβέρνησής του”, λέει ο Arnold Schwarzenegger. “Όταν έφυγε από το Λένινγκραντ, ήταν συντετριμμένος – σωματικά και ψυχικά. Έζησε το υπόλοιπο της ζωής του με πόνο – πόνο από μια σπασμένη πλάτη, πόνο από τα θραύσματα που του θύμιζαν πάντα εκείνα τα τρομερά χρόνια και πόνο από τις ενοχές που ένιωθε. Προς τους Ρώσους στρατιώτες που ακούνε αυτή την εκπομπή: Γνωρίζετε ήδη μεγάλο μέρος της αλήθειας που σας λέω. Την έχετε δει με τα ίδια σας τα μάτια. Δεν θέλω να σπάσετε όπως ο πατέρας μου”.


Η αλήθεια για τον πατέρα του Schwarzenegger και την εποχή που ήταν Ναζί έγινε γνωστή στα τέλη της δεκαετίας του ’80, μετά τον θάνατο του πατέρα Schwarzenegger το 1972, και αναφέρθηκε ξανά κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητας του ηθοποιού για κυβερνήτης το 2003, και ξανά το 2020 μετά τις επικρίσεις του Schwarzenegger για όσους δεν τηρούν τους περιορισμούς του COVID. Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο Schwarzenegger ήλπιζε να χρησιμοποιήσει την ιστορία του πατέρα του για να σπάσει τα ψέματα που διοχετεύονται στους Ρώσους στρατιώτες και τους πολίτες.

“Ξέρω ότι η κυβέρνησή σας σας έχει πει ότι αυτός είναι ένας πόλεμος για την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας”, λέει ο Schwarzenegger , αναφερόμενος στις διάφορες δικαιολογίες του Ρώσου προέδρου για την εισβολή του και αναφέροντας τα 141 έθνη που έχουν καταδικάσει τις ενέργειές του στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, ο Schwarzenegger καλεί τον ρωσικό λαό και τους Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία “να αντιληφθούν την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση που σας λένε”.

Αναγνωρίζει επίσης ότι δεν έχουν πιστέψει όλοι στη Ρωσία τα ψέμματα του Κρεμλίνου, επαινώντας τους διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους και σε μία τουλάχιστον περίπτωση στους αιθέρες για να καταγγείλουν τον πόλεμο.

“Γνωρίζουμε ότι έχετε υποστεί τις συνέπειες του θάρρους σας. Σας έχουν συλλάβει, σας έχουν φυλακίσει και σας έχουν χτυπήσει”, λέει ο Schwarzenegger. “Είστε οι νέοι μου ήρωες. Έχετε τη δύναμη του Γιούρι Πέτροβιτς Βλάσοφ. Έχετε την αληθινή καρδιά της Ρωσίας”.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: