Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Καστανιώτη.

Από EW Staff
18 Οκτωβρίου, 2021 @ 12:55

Ο Αλέξης Σταμάτης, ένας από τους πιο αγαπητούς και πολυδιαβασμένους συγγραφείς και δραματουργούς της νεότερης γενιάς, επανέρχεται με ένα εξαιρετικά πρωτότυπο βιβλίο, που σίγουρα θα συζητηθεί.

Πρόκειται για μια αλληγορία εγκλεισμού, με πρωταγωνίστρια την Έντα Γκάμπλερ, από το ομώνυμο έργο του Χένρικ Ίψεν. Το κείμενο εισχωρεί στην κουζίνα του συγγραφέα και του ηθοποιού, μέσα από το θέατρο, τους χαρακτήρες, την επινόηση και την πραγματικότητα. Με έντονες δράσεις, συγκρούσεις και ανατροπές. Εντέλει, δηλαδή, μέσα από την ίδια τη ζωή.
Είναι αυτονόητο ότι, οι χαρακτήρες των βιβλίων και των θεατρικών έργων, συλλαμβάνονται από τους δημιουργούς τους για να ζήσουν στις σελίδες και στη σκηνή. Οι σημαντικότεροι από αυτούς, ζουν για πάντα και στην ψυχή των αναγνωστών και των θεατών τους. Τι γίνεται όμως μετά με τα ανύπαρκτα αυτά πλάσματα, η ζωή των οποίων δεν υπάρχει παρά μόνο στο μυαλό του συγγραφέα-νονού τους; Πού πάνε, όταν αυτός που τους επινόησε, τους παραδίδει στο ευρύ κοινό;

Στο “Λευκό Δωμάτιο”, οι χαρακτήρες και οι ρόλοι μεταφέρονται σ’ ένα καταφύγιο-κάστρο, στην αχανή πανσιόν της αινιγματικής κυρίας Φλόρας. Εκεί, η Έντα Γκάμπλερ θα συνομιλήσει με άλλα θρυλικά πρόσωπα, που θα συγκρουστούν και θα ομονοήσουν για τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της ύπαρξης, τις αναταράξεις και τις ανατροπές της ζωής.
Είναι ένα λογοτεχνικό θρίλερ, όπου η αγωνία εξαρτάται από την τεράστια ανάγκη της κεντρικής ηρωίδας ν’ αποκτήσει έναν πραγματικό εαυτό, να ζήσει, να ερωτευτεί, να υπάρξει ως οντότητα. Αλλά, σ’ έναν κόσμο όπου κυριαρχεί το επινοημένο, πόσο δύσκολο είναι ν’ αποδράσει το αληθινό;

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: