Η αστυνομία αναρωτιέται: Πρόκειται για ένα ταχυδακτυλουργικό κόλπο που πήγε στραβά ή για μια ειδεχθή δολοφονία;

Από EW Staff
06 Ιανουαρίου, 2022 @ 08:30
lackberg


Το κουτί, της Camilla Lackberg, Εκδόσεις Μεταίχμιο
Η Camilla Lackberg, από τις συγγραφείς της Σουηδίας που έχουν διαβαστεί και αγαπηθεί περισσότερο από το διεθνές αναγνωστικό κοινό, ενώνει τις δυνάμεις της με τον πλέον περιζήτητο, βραβευμένο πνευματιστή Henrik Fexeus κι έχουμε έτσι το πρώτο βιβλίο της νέας τριλογίας, με πρωταγωνιστές την ντετέκτιβ Μίνα Νταμπίρι και τον χαρισματικό Βίνσεντ Βάλντερ, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που θα σας συναρπάσει από την πρώτη του σελίδα.


Σπαθιά διαπερνάνε ένα ξύλινο κουτί και το πτώμα μιας γυναίκας που βρίσκεται μέσα του. Η αστυνομία αναρωτιέται: Πρόκειται για ένα ταχυδακτυλουργικό κόλπο που πήγε στραβά ή για μια ειδεχθή δολοφονία; Για να μπορέσει να απαντήσει, η Μίνα Νταμπίρι, της αστυνομίας της Στοκχόλμης, θα επιστρατεύσει τον Βίνσεντ Βάλντερ, ειδικό στη γλώσσα του σώματος και τη μαγεία, ο οποίος και θα εστιάσει στο ρωμαϊκό αριθμό τρία, που έχει χαρακτεί στο μηρό του θύματος. Ένα στοιχείο που καταδεικνύει ότι έχουν να κάνουν με έναν αδίστακτο, κατά συρροή δολοφόνο, τον οποίο πρέπει άμεσα να κυνηγήσουν, πριν αρχίσουν να αυξάνονται τα πτώματα.

Μόνο που, το παρελθόν του Βίνσεντ και τα σκοτεινά μυστικά που κουβαλά,  φαίνεται να συνδέονται με όσα συμβαίνουν τώρα, γι’ αυτό πρέπει να βιαστούν ακόμα παραπάνω. Να κατανοήσουν ακριβώς τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό του δολοφόνου, ώστε να μπορέσουν να βρεθούν τουλάχιστον ένα βήμα μπροστά του και να τον σταματήσουν.


Διαβάστε επίσης: