Τα βιβλία του Musso έχουν χαρακτηριστεί “πραγματικά εθιστικά”, εξαιτίας της άρτιας αφήγησης και του απίστευτου σασπένς τους.

Από EW Staff
22 Αυγούστου, 2021 @ 18:00

Mε ″Το κορίτσι του Μπρούκλιν″ θυμάμαι πολύ καλά τη στιγμή. Αγναντεύαμε τη θάλασσα και τον πυρωμένο ορίζοντα. Και τότε, εκείνη με ρώτησε: ″Αν είχα κάνει κάτι κακό, θα μ’ αγαπούσες ακόμη;″

”Εσείς τι θα απαντούσατε στη θέση του ήρωα; Η Άννα ήταν η γυναίκα της ζωής του, σε τρεις βδομάδες θα παντρευόντουσαν… Οπότε, σίγουρος ότι θα στεκόταν πλάι της, με όλο του το είναι, ό,τι κι αν είχε κάνει (ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε), δέχτηκε να προχωρήσει εκείνη σε μια μεγάλη αποκάλυψη. Με χέρια που έτρεμαν, ψαχούλεψε την τσάντα της, έβγαλε μια φωτογραφία, του την έδωσε και του είπε: “Εγώ το έκανα αυτό!”Άναυδος, ο ήρωάς μας ανακάλυψε έτσι το μυστικό που η Άννα έκρυβε καλά και κατάλαβε ότι η κοινή τους ζωή μας είχε πλέον αλλάξει για πάντα. Σοκαρισμένος, σηκώθηκε κι έφυγε, χωρίς να πει μια λέξη και, όταν γύρισε, ήταν πια πολύ αργά. Η Άννα είχε φύγει! Κι από τότε, ψάχνει να την ξαναβρεί…

Με δεκαπέντε πλέον μυθιστορήματα στο ενεργητικό του -“Et Apres…” (2004), “Sauve-moi” (2005), “Seras-tu la?” (2006), “Parce que je t’aime”, 2007), “L’appel de l’ange” (2011), “Central Park” (2014), “La jeune fille et la nuit” (2019), “Un appartement ﻬà Paris” (2020) κ.ά.- ο Γκιγιόμ Μισό, γεννημένος το 1974 στη νοτιοανατολική Γαλλία, έχει καταφέρει να κερδίσει εκατομμύρια αναγνώστες, εδραιώνοντας ένα πρωτότυπο στυλ, όπου το σασπένς συναντά τη συγκίνηση. Τα μυθιστορήματά του έχουν μεταφραστεί σε 42 γλώσσες και αρκετά έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο, ενώ ο ίδιος θεωρείται πλέον από τους πιο σημαντικούς και ευπώλητους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας των τελευταίων χρόνων και όχι, βέβαια, μόνο στη Γαλλία.

“Πραγματικά εθιστικά” έχουν χαρακτηριστεί τα βιβλία του, εξαιτίας της άρτιας αφήγησης και του απίστευτου σασπένς τους. Ειδικά το “Ένα διαμέρισμα στο Παρίσι” αποτελεί παγκοσμίως τη μεγαλύτερή του επιτυχία, συνδυάζοντας μια σκληρή αστυνομική ιστορία με την τέχνη και το φως της ελπίδας. Εκδίκηση, πόνος, οργή, απιστία, ενοχές, γίνονται ένα κουβάρι που μόνο η πίστη στην αλήθεια και στη ζωή μπορεί να ξεδιαλύνει και να προσφέρει τη λύτρωση και τη λύση του μυστηρίου.

Το βιβλίο “Το κορίτσι του Μπρούκλιν” του Guillame Musso, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: