'Εχει ήδη μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 χώρες και ετοιμάζεται να μεταφερθεί στην τηλεόραση.

Από EW Staff
13 Δεκεμβρίου, 2021 @ 09:55
BeFunky collage

ΦΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
της C. J. Tudor
Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Πριν από 500 χρόνια: οκτώ μάρτυρες κάηκαν στην πυρά…
Πριν από 30 χρόνια: δύο δεκαπεντάχρονα κορίτσια εξαφανίστηκαν, χωρίς να αφήσουν
καθόλου ίχνη πίσω τους…
Πριν από δύο μήνες: ο εφημέριος αυτοκτόνησε…

Καλώς ήρθατε στο Τσάπελ Κροφτ. Εκεί όπου η αιδεσιμότατη Τζακ Μπρουκς και η έφηβη κόρη της, η Φλο, προσπαθούν να κάνουν μια νέα αρχή, σε μία κοινωνία ιδιαίτερα κλειστή. Από την πρώτη στιγμή, η Τζακ καταλαβαίνει ότι θα δυσκολευθεί να νικήσει τη δυσπιστία των ντόπιων απέναντι στους ξένους και τις παλιές προκαταλήψεις, όμως, βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμα πιο τρομακτικά προβλήματα.

Για ποιο λόγο η Φλο βλέπει οράματα με φλεγόμενα κορίτσια και ποιος τους στέλνει απειλητικά, σκοτεινά μηνύματα; «Αν σας αρέσουν τα βιβλία μου, θα λατρέψετε και το βιβλίο της Σι Τζέι Τιούντορ», έγραψε αμέσως μετά την κυκλοφορία του ο Στίβεν Κινγκ, ενώ η Sunday Express το χαρακτήρισε ως «καθηλωτικό, ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ, με αρκετές εκπλήξεις και απρόσμενο φινάλε, που σε κρατάει έως την τελευταία σελίδα και, σίγουρα, το καλύτερο -μέχρι στιγμής- βιβλίο της Τιούντορ».


Κι είναι αλήθεια ότι, η συγγραφέας (που, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, έγινε γνωστή όταν βρέθηκε να δουλεύει ως παρουσιάστρια της κινηματογραφικής εκπομπής Moviewatch, στο βρετανικό Channel 4), μοιράζει απλόχερα τις ανατροπές στους αναγνώστες, φτάνοντάς τους στα όρια του σοκ! Δεν είναι τυχαίο ότι, το πρώτο της βιβλίο, με τίτλο “Ο άνθρωπος Κιμωλία”, έλαβε το βραβείο Dead Good, ήταν υποψήφιο για το CWA Dagger, ενώ έχει ήδη μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 χώρες και ετοιμάζεται να μεταφερθεί στην τηλεόραση.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: