Από EW Staff
14 Σεπτεμβρίου, 2022 @ 11:05
IMG 9311

H Claire Foy έγραψε ιστορία υποδυόμενη την Βασίλισσα Ελισάβετ στην πολύκροτη σειρά του Netflix (credit: Netflix)

Ο ξαφνικός θάνατος της Βασίλισσας της Αγγλίας-ο οποίος δεν ήταν και τόσο ξαφνικός στα 96 της χρόνια- βύθισε την Βρετανία στην θλίψη. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν ήδη συγκεντρωθεί έξω από το Westminster Abbey – αναμένεται να φτάσουν το 1 εκατομμύριο- προκειμένου να προσκυνήσουν τη σωρό της Βασίλισσας Ελισάβετ. Από αυτούς μόνο 350.000 υπολογίζεται ότι θα είναι εκείνοι που θα καταφέρουν να μπουν μέσα στο Αβαείο.

IMG 9307

H Emma Corin εκπληκτική ως Diana, η Olivia Colman συγλονιστική ως Elizabeth και η Gillian Anderson ασύγκριτη ως Margaret Thatcher. Ο τελευταίος κύκλος του Τhe Crown καθήλωσε εκατομμύρια τηλεθεατές.

Την Δευτέρα ολοκληρώνεται η πένθιμη ακολουθία και γίνεται επιτέλους και η ταφή. Το ερώτημα που προκύπτει και στο οποίο επιχείρησε να δώσει απάντηση η Washington Post με ένα εκτενές άρθρο είναι τι γίνεται με την διαθήκη της Βασίλισσας Ελισάβετ; Με έναν πρόχειρο υπολογισμό, όπως εμφανίζεται στο google, η περιουσία της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας η οποία ανήκε μέχρι πρόσφατα εξ ολοκλήρου στην μακροβιότερη μονάρχη του κόσμου- την Ελισάβετ – ανέρχεται στο μισό δισεκατομμύριο δολάρια. Το έγκυρο οικονομικό περιοδικό Forbes, όμως, έχει μια διαφορετική εκτίμηση αποτιμώντας το σύνολο της περιουσίας στα 28 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 1993, μάλιστα, ο τότε πρωθυπουργός της Βρετανίας John Major ψήφισε με την κυβέρνηση του έναν νόμο σύμφωνα με τον οποίο η βασιλική οικογένεια δεν θα είχε ποτέ καμία υποχρέωση να καταβάλει φόρο κληρονομιάς.

IMG 9308

Και η παράδοση διαιωνίζεται. Αξιοσημείωτο είναι ότι η μοναρχία της Αγγλίας δεν καταβάλει φόρους ούτε για τα αμύθητης αξίας κοσμήματα, επαύλεις, εκτάσεις και ότι άλλο διαθέτει στην ιδιοκτησία της. Ένας ακόμα άγραφος νόμος, επιβάλλει το ότι η διαθήκη των βασιλέων παραμένει επτασφράγιστη για 100 χρόνια. Η Βασίλισσα της Αγγλίας φυσικά εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία και ενώ ουσιαστικά όλη της η αμύθητη περιουσία περνάει στον Prince Charles δεν θα μάθουμε ποτέ τις λεπτομέρειες αυτής της διαθήκης όπως και τα πολλά μηδενικά…τα οποία συνθέτουν τον μύθο της.

IMG 9312

Χαρακτηριστική σκηνή με την εκληκτική Claire Foy από το The Crown Netflix (credit: Netflix)

IMG 9310

Μία ειδική έκδοση του περιοδικού People έγινε ανάρπαστη με εξώφυλλο μια κλασική, παλιότερη λήψη της Βασίλισσας Ελισάβετ.

IMG 9309 2

H Claire Foy με τον Matt Smith που υποδύθηκε με επιτυχία τον Πρίγκιπα Φίλιππο του Εδιμβούργου (Credit: Netflix)

Διαβάστε επίσης: