Στο πλαίσιο του θεσμού "ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ"

Από EW Staff
12 Ιουλίου, 2021 @ 21:30

Την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δύο ενδιαφέρουσες παραστάσεις, στο πλαίσιο του θεσμού “ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ”, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην πρώτη του χορευτική παραγωγή, ο Στέφανος Δημουλάς επιλέγει την πρόκληση της συγκλονιστικής τραγωδίας του Αισχύλου, και γύρω από αυτή συνθέτει το σύμπαν του “Titan Prometheus”. Οι χαρακτήρες δοκιμάζονται από την εξουσία και τα κοινωνικά στερεότυπα και ανακαλύπτουν τις δυνάμεις τους σε χορευτικούς κόσμους. Με αφετηρία μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες όλων των εποχών, οι χαρακτήρες ανασύρουν μνήμες και βιώματα, ισορροπώντας ανάμεσα στα όρια μεταξύ πραγματικότητας και μυθολογίας.

Ο Στέφανος Δημουλάς με σημείο εκκίνησης την αισχύλεια τραγωδία, χορογραφεί ακολουθώντας τη νεοκλασική τεχνική, τον συνδυασμό δηλαδή του κλασικού μπαλέτου με τον σύγχρονο χορό και στοιχεία physical theatre. Για τη μουσική της παράστασης, ο Ερμής Γεραγίδης ακολουθεί μια αντισυμβατική, κινηματογραφική προσέγγιση, συνδέοντας μελωδικά τις σκηνές με σκοτεινές συνθέσεις που όμως φωτίζονται από στιγμές αισιοδοξίας, σε αρμονία με την αισχύλεια τραγωδία. Τα σκηνικά και τα κοστούμια της παράστασης συνδυάζουν τη μεγαλοπρέπεια της όπερας και την αφαιρετικότητα του μινιμαλισμού. Η Ηλένια Δουλαδίρη αντλεί έμπνευση από την προσέγγιση του Δημουλά στον Titan Prometheus και οπτικοποιεί το σύμπαν του μυθικού τιτάνα, τυλιγμένο στην αγωνία, τη ζοφερότητα και τη μυϊκή ένταση της παράστασης, συνθέτοντας εικόνες ποιητικές με δυνατή εικαστική αισθητική, κομψότητα και ρεαλισμό.

Αναλυτικό πρόγραμμα και προκρατήσεις θέσεων στο www.digitalculture.gov.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Δραματουργία – Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Στέφανος Δημουλάς
Μουσική: Ερμής Γεραγίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Ιλένια Δουλαδίρη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σοφία Αλεξιάδου
Βοηθός Σκηνικών – Κοστουμιών: Ιωάννα Καλάβρου
Βοηθός Χορογράφου: Άντζελα Καλαντζή
Χορευτές:
Στέφανος Δημουλάς, Natasha Trigg, Αμέντολα Sabina, Νάστα Κοντοπίδη, Τάσος Παππάς – Πετρίδης, Ιωάννα Χρυσομάλλη
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Λήδα Κουτρομάνου
Υπεύθυνος Παραγωγής: Άρης Λάσκος
Βοηθός Παραγωγής: Αλεξάνδρα Τσιπνή – Κολαζά

Διαβάστε επίσης: