Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Από EW Staff
06 Σεπτεμβρίου, 2021 @ 22:00

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η σταρ του Captain Marvel Lashana Lynch, έχει υπογράψει να πρωταγωνιστήσει πλάι στη βραβευμένη με Όσκαρ Viola Davis, στο επικό δράμα “The Woman King“, την επερχόμενη παραγωγή της TriStar Pictures, η οποία βασίζεται σε πραγματικά ιστορικά γεγονότα.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, η Lynch θα υποδυθεί μια γοητευτική βετεράνο πολεμίστρια.

”Η Lashana είναι το επόμενο μεγάλο όνομα”, δήλωσε η σκηνοθέτρια Gina Prince-Bythewood. ‘‘Όχι απλώς λόγω εμφάνισης, αλλά και για το τι δείχνει στον κόσμο. Θυμίζει αυτές τις πραγματικές πολεμίστριες και είμαστε πραγματικά πολύ τυχεροί που είναι μαζί μας”.

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν τον 18ο και 19ο αιώνα στο Βασίλειο της Δαχομέης (σημερινό Μπενίν), το “The Woman King” αφηγείται την ιστορία της Nanisca (Davis), της στρατηγού μιας στρατιωτικής μονάδας με το όνομα Amazons, η οποία αποτελείται μόνο από γυναίκες, και της κόρης της Nawi, που μαζί πολέμησαν τους Γάλλους και τις γειτονικές φυλές που τις ατίμασαν, υποδούλωσαν τον λαό τους και απείλησαν να καταστρέψουν τα υπάρχοντά τους.

Τη σκηνοθεσία της ταινίας θα αναλάβει η σκηνοθέτρια του The Old Guard, Gina Prince-Bythewood, ενώ το σενάριο συν-έγραψε μαζί με την Dana Stevens.

Εκτός από την Davis και τη Lynch, συμμετέχει επίσης η Thuso Mbed (The Underground Railroad) στο ρόλο της Nawi, ρόλος που παραλίγο να είχε η σταρ του Black Panther Lupita Nyong’o, που ήταν αρχικά υποψήφια.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: