Βασίζεται στην ομώνυμη best-seller σειρά του συγγραφέα Robert Jordan και είναι μία από τις πιο πολυαναμενόμενες σειρές της χρονιάς.

Από EW Staff
19 Αυγούστου, 2021 @ 16:48
“Wheel of Time” S01_Ep101_D11- 1/24 EXT MOUNTAIN RIDGE EGWENE joins RAND. He knows what she's going to do ......

Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που ολοκληρώθηκε το Game of Thrones και ο τότε επικεφαλής του Amazon, Jeff Bezos, διέταξε την ομάδα του Prime Video να του παραδώσει μία ανάλογη σειρά που να μπορεί να συγκριθεί με του HBO. Το αίτημα δεν άργησε να υλοποιηθεί και σύντομα ξεκίνησαν οι προετοιμασίες του “The Wheel of Time“, που βασίζεται στην ομώνυμη best-seller σειρά του συγγραφέα Robert Jordan.

Περιλαμβάνοντας 15 υπέροχα μυθιστορήματα, το Wheel of Time που εμφανίστηκε το 1990 – φαινόταν αδύνατο να προσαρμοστεί πριν από σειρές όπως το GOT. Αλλά όταν το έπος του George R.R. Martin έγινε τεράστια επιτυχία, ο showrunner Rafe Judkins πιστεύει πλέον ότι το WoT χρησιμεύει ως μια τέλεια γέφυρα μεταξύ των Thrones και του παλαιότερου μυθικού έπους του “The Lord of the Rings”.

Ο Τροχός του Χρόνου είναι η πρώτη σειρά φαντασίας που πραγματικά μπήκε στον πολιτικό και πολιτιστικό κόσμο όλων αυτών των διαφορετικών χαρακτήρων, λέει ο Judkins.

Το Wheel of Time διαφοροποιείται επίσης από εκείνα τα άλλα μεγάλα franchise στον τρόπο που αναδεικνύει τους γυναικείους χαρακτήρες του. Ενώ η πιο εξέχουσα ηρωίδα της Μέσης Γης πρέπει να μεταμφιέζεται σε άντρα και οι λίγες γυναίκες του Westeros αντιμετωπίζουν συχνά απειλές σεξουαλικής βίας, ο κόσμος του WoT είναι ουσιαστικά μητριαρχικός. Το μεγαλύτερο βασίλειο στην ανώνυμη γη των μυθιστορημάτων κυβερνάται από μια βασίλισσα που θα μεταβιβάσει το στέμμα της στην κόρη της και όχι στον γιο της και η ειρήνη διατηρείται από τη γυναικεία μόνο μυστικιστική τάξη, γνωστή ως Aes Sedai.

«Αυτές δεν είναι απλώς ένα σωρό πριγκίπισσες που περιφέρονται με όμορφα φορέματα», λέει η ενδυματολόγος της σειράς Isis Mussenden. “Αυτές είναι γυναίκες που κάνουν δουλειές. Φροντίζουν για τη διακυβέρνηση, φροντίζουν για τη θεραπεία.”

Η πιο σημαντική χαρακτήρας του “The Wheel of Time” είναι η Moiraine (Rosamund Pike), η οποία σώζει μια ομάδα νεαρών χωρικών, όταν τέρατα επιτίθενται στην κοινότητά τους. Παρόλο που η ομάδα των προσφύγων δεν την εμπιστεύεται, «η Moiraine είναι η καθοδήγηση σε αυτόν τον κόσμο και αλλάζει τη ζωή τους για πάντα».

Το Entertainment Weekly εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από τη σειρά και αναμένουμε πλέον από το Amazon Prime Video, το trailer και την επίσημη ημερομηνία πρεμιέρας.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: