Το νέο ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος στο Netflix που μας θύμισε κάτι από Dirty John.

Από EW Staff
25 Ιανουαρίου, 2022 @ 16:03
PuppetMaster

Τελικά, οι συγκλονιστικές ιστορίες ανθρώπων δεν παίζονται μόνο σε ταινίες. Ποιος θα ξεχάσει τη συγκλονιστική ιστορία του «Βρώμικου John», ενός πραγματικού -τεράστιου- απατεώνα που εξαπατούσε γυναίκες και κατάφερνε να τους κλέψει ολόκληρες περιουσίες.

Και τώρα έρχεται ένα νέο ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος να μας συνεπάρει. Ο λόγος για το The Puppet Master: Το κυνήγι του υπέρτατου απατεώνα.

Ο τίτλος σίγουρα δεν είναι τυχαίος, αφού ο «υπέρτατος απατεώνας» που ονομάζεται Robert Freegard, δεν έχει βρεθεί ακόμα.

Πρόκειται για την ιστορία λοιπόν, ενός από τους πιο τολμηρούς απατεώνες του κόσμου. Κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας, ο Robert Freegard έλεγχε, εξαπατούσε και υπεξαίρεσε χρήματα από τουλάχιστον επτά γυναίκες και έναν άνδρα, κλέβοντας σχεδόν ένα εκατομμύριο λίρες.

Με τη δικαιολογία ότι είναι πρακτορας του MI5, κατάφερε να πάρει υπό την… «προστασία του» πολλές γυναίκες αλλά και έναν άνδρα.

Τα θύματά του παραπλανήθηκαν και πίστεψαν ότι είναι συνεργοί σε εξαιρετικά περίπλοκες επιχειρήσεις των μυστικών υπηρεσιών και ότι οι οικογένειές τους διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο εάν δεν υπακούσουν.

Η ιστορία της Sarah

Η πιο ακραία και παράλογη ιστορία (για τα ανθρώπινα μέτρα) όμως είναι αυτή της Sarah Smith, η οποία «υπνωτισμένη» και φοβισμένη από τον Freegard, τον ακολούθησε για τουλάχιστον 10 χρόνια, αφήνοντας πίσω οικογένεια, αλλάζοντας ονόματα,, εμφάνιση και δίνοντας στον ίδιο χιλιάδες ευρώ ώστε να προστατεύσει την οικογένειά της.

SarahSmith

Ο Robert Freegard τους εκμεταλλευόταν, τους κακοποιούσε και τους έλεγχε με εξαιρετική σκληρότητα, πεπεισμένος ότι τα θύματά του είχαν παραλύσει από τον φόβο και δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν. Με μια απίστευτη ανατροπή, η ιστορία φτάνει πλέον στο σήμερα, με μια οικογένεια που φοβάται για την ασφάλεια της μητέρας της. 

Το πιο τρομακτικό όμως είναι ότι ο συγκεκριμένος απατεώνας περιπλανιέται ακόμα κλέβοντας χρήματα από ανυποψίαστους και αλλάζοντας συνεχώς ονόματα αλλά και χώρες.

Δείτε το τρέιλερ:

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο Netflix.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: