Από George Satsidis
05 Ιανουαρίου, 2023 @ 10:31
IMG 0926 1 O Pedro Pascal που γνωρίσαμε στο Narcos πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του HBOmax.

Για δεκαετίες τώρα, έχουμε δει πως η μεταφορά βιντεοπαιχνιδιών σε ταινίες και σειρές δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. 

Ενώ υπάρχουν πολλές επιτυχημένες μεταφορές (κυρίως η σειρά κινουμένων σχεδίων Arcane και οι ταινίες Sonic που σαρώνουν σε εισιτήρια), υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις όπου δεν αξιοποιήθηκε κατάλληλα το αρχικό υλικό. Αν και δεν υπάρχει κανένας προφανής λόγος για τις αποτυχημένες απόπειρες μεταφοράς, υπάρχει μια επικρατούσα θεωρία: ενώ τα παιχνίδια έχουν σχεδιαστεί για να είναι διασκεδαστικά, δεν έχουν πάντα την αφηγηματική δυναμική που απαιτείται ώστε να γίνουν επιτυχημένη ταινία ή τηλεοπτική σειρά.

Αυτό ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς η κατάρα πρόκειται να σπάσει με τη συναρπαστική μεταφορά του The Last Of Us, του αποκαλυπτικού δράματος επιβίωσης του Naughty Dog που μεταφέρθηκε από το ΗΒΟmax στη μικρή οθόνη σε συνεργασία με τον συγγραφέα/σκηνοθέτη παιχνιδιών Neil Druckmann, αλλά και τον showrunner της συγκλονιστικής, πολυβραβευμένης σειράς Chernobyl, Craig Mazin. 

IMG 0922 1

«Είναι μια ολοκληρωμένη υπόθεση με αρχή, μέση και τέλος: Αυτή είναι η σπουδαιότερη ιστορία που έχει ειπωθεί ποτέ σε βιντεοπαιχνίδια», λέει ο Mazin στο Empire στο νέο τεύχος Greatest Actors.

Σύμφωνα με τον Mazin, η επιτυχία του παιχνιδιού έγκειται στο γεγονός ότι «Ήταν κανονικοί άνθρωποι. Και αυτό, από μόνο του, είναι εξαιρετικά σπάνιο στα παιχνίδια. Το γεγονός ότι το κράτησαν τόσο προσγειωμένο, πραγματικά σε έκανε να νιώθεις υπέροχα – δεν είχα ξαναζήσει κάτι παρόμοιο και παίζω βιντεοπαιχνίδια από το 1977».

IMG 0923

Με τους σωστούς showrunners, το κατάλληλο casting και την δυναμική του HBO, το αποτέλεσμα είναι μια σειρά που παραμένει πιστή στα παιχνίδια, 

αλλά με μεγάλο περιθώριο για εξερεύνηση και εξέλιξη. «Τα παιχνίδια καθαυτά είναι συχνά υπέροχα όταν τα παίζουμε, αλλά δεν υπάρχει μεγάλη απήχηση όταν μεταφέρονται στη μικρή οθόνη», 

υποστηρίζει ο Mazin. «Ο Νιλ και εγώ πάντα αναρωτιόμαστε: «Γιατί να κάνουμε μόνο αυτό που υπάρχει στο παιχνίδι;» Τι μπορούμε να κάνουμε για να το εξελίξουμε;» 

Η σπουδαιότερη ιστορία που έχει ειπωθεί ποτέ στα βιντεοπαιχνίδια έρχεται δυναμικά και προβλέπεται να γίνει μια από τις καλύτερες ιστορίες που έχουν ειπωθεί ποτέ στην τηλεόραση.

Διαβάστε επίσης: