Πρόκειται για την ταινία που περιμένουμε καιρό αφού βασίζεται σε ένα μοναδικό βιβλίο!

Από EW Staff
11 Μαΐου, 2021 @ 16:03

Η πολυαναμενόμενη ταινία “Τhe Green Knight” βασίζεται στο βιβλίο “Sir Gawain and the Green Knight” και αποτελεί μια επική περιπέτεια φαντασίας σε σενάριο, μοντάζ, παραγωγή και σκηνοθεσία του David Lowery.

Όταν ανακοινώθηκε ότι ο Lowery θα αναλάβει εξ ολοκλήρου τη μεταφορά του βιβλίου, η εταιρεία παργωγής A24 ανέλαβε τη χρηματοδότησή του φιλμ, καθώς είχαν συνεργαστεί στο εξαιρετικό “A Ghost Story“, το οποίο χαρακτηρίστηκε από πολλούς, ως μία από τις καλύτερες ταινίες της τελευταίας δεκαετίας.

Ο Lowery δεν είναι άγνωστος στην επανεκτέλεση κλασικών ιστοριών. Η ταινία “Pete’s Dragon” της Disney, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, τόσο που η Disney του ανέθεσε, να αναλάβει τη νέα ιστορία του Peter Pan.

Το καστ αποτελείται από τον Dev Patel, ο οποίος υποδύεται τον Sir Gawain, ανιψιό του βασιλιά Αρθούρου και έναν από τους ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης με συμπρωταγωνιστές την Alicia Vikander, τον Joel Edgerton, τη Sarita Choudhury, τον Sean Harris, την Kate Dickie, τον Barry Keoghan και τον Ralph Ineson, που δανείζει τη φωνή του στον μυστηριώδη “Πράσινο Ιππότη”.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2019, με τον σκηνοθέτη να δηλώνει τότε: “Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάποια στιγμή το κοινό θα το δει. Και θα το δουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεδομένων των συνθηκών. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα γίνει στους κινηματογράφους”.

Το trailer της ταινίας έχει ήδη ξετρελάνει τους θαυμαστές του βιβλίου και όλοι ανυπομονούμε για το τελικό αποτέλεσμα.

Το “The Green Knight” θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 30 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: