Οι νέοι "Expendables" άρχισαν τα γυρίσματα της νέας υπερπαραγωγής τους σε ελληνικό έδαφος.

Από EW Staff
10 Νοεμβρίου, 2021 @ 12:50

Μέσα σε μια χρονιά, μετά την αμερικάνικη παραγωγή “The Enforcer” με πρωταγωνιστή τον Antonio Banderas, η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να ελκύει τις διεθνείς κινηματογραφικές παραγωγές ώστε να γυρίσουν τις ταινίες τους ή μέρος αυτών στην Θεσσαλονίκη. Τώρα, έφτασε η στιγμή των “Expendables 4”, με το τέταρτο κεφάλαιο του επιτυχημένου franchise δράσης να ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα τα γυρίσματα του στην συμπρωτεύουσα.

Τα γυρίσματα των “Expendables 4” ξεκίνησαν επίσημα στις 29 Σεπτεμβρίου (όχι στην Ελλάδα) και μέρος από αυτά θα πραγματοποιηθεί και στη χώρα μας. Για την ακρίβεια έχουν ξεκινήσει τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου και, φημολογείται, πως θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες. Ο Sylvester Stallone, κεντρική μορφή για τα τρία προηγούμενα “Expendables” με μικρή συμμετοχή στη νέα ταινία, μάλιστα ανακοίνωσε πως έχει γυρίσει ήδη τις σκηνές του στο Ηνωμένο Βασίλειο και πως αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα ενσαρκώσει τον χαρακτήρα του Barney Ross στο franchise.

Οι υπόλοιποι σταρ που εμφανίζονται στην ταινία και έχουν φτάσει στη Θεσσαλονίκη για τα γυρίσματα είναι οι παλιοί του franchise Jason Statham, Dolph Lundgren και Randy Couture και οι καινούριοι Andy Garcia, Megan Fox και 50 Cent, μεταξύ των γνωστών ονομάτων του καστ. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο πρώην κασκαντέρ Scott Waugh, ο οποίος και αντικατέστησε τον Patrick Hughes, σκηνοθέτη της προηγούμενης ταινίας “Expendables”.

Όπως αναφέρει το ThessToday.gr, για τις ανάγκες της ταινίας κατασκευάστηκε ένα αεροπλανοφόρο μήκους 100 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων από Θεσσαλονικείς τεχνίτες. Πάνω σε αυτό, ο Jason Statham θα επιχειρήσει μια απόδραση με μοτοσικλέτα, όπως ξέρει να κάνει μόνο ο ίδιος. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις της Millenium Films που δημοσιεύει το ThessToday.

Ο Jason Statham μοιράστηκε τις προάλλες από τον λογαριασμό του στο Instagram με φωτογραφία με τον συνάδελφό του Sylvester Stallone, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω. Ο Stallone, προς το παρόν, δεν έχει έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, ιδιαίτερη πληροφορία είναι πως έχει συμμετοχή και ο ελληνικός στρατός. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων επιστρατεύτηκαν και οχήματα του ελληνικού στρατού. Είναι απαραίτητο να περιλαμβάνεται βαρύς εξοπλισμός τοπικής προέλευσης, καθώς και οχήματα και μέσα, τα οποία συνεισφέρουν στην πιστότητα και αυθεντικότητα του κινηματογραφικού αποτελέσματος, όπως προβλέπεται. Στους “Expendables 4”, τα πραγματικά άρματα έχουν τον πρώτο λόγο. Δείτε και μόνοι σας τις φωτογραφίες του voria.gr παρακάτω.

Οι προηγούμενες τρεις ταινίες είχαν κυκλοφορήσει το 2010, το 2012 και το 2014 αντίστοιχα. Αν κρίνουμε από τη συχνότητα μεταξύ τους, η τέταρτη ταινία μάλλον άργησε λίγο να πραγματοποιηθεί. Είχαν υπάρξει φήμες για μια ακόμα συνέχεια στο franchise, η οποία και άργησε επιπλέον εξαιτίας της πανδημίας. Στο τέταρτο κεφάλαιο, από το καστ των προηγούμενων ταινιών, απουσιάζουν μεγάλα ονόματα, όπως αυτά των Jet Li, Terry Crews, Mickey Rourke, Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Wesley Snipes, Mel Bibson, Antonio Banderas και Harrison Ford.

Ωστόσο, ένας σημαντικός πυρήνας του έχει παραμείνει, συν ότι το franchise έχει αποκτήσει πολλούς φαν στον κόσμο, λόγοι που κάνουν τη συνέχεια αυτή να είναι από τώρα μία από τις μεγάλες ταινίες της επόμενης χρονιάς. Και έχει γυριστεί και στην Ελλάδα!

Οι “Expendables 4” αναμένονται να κυκλοφορήσουν στους κινηματογράφους μέσα στο 2022 από την Lionsgate.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: