Πρόκειται για το τέταρτο βιβλίο της επιτυχημένης αστυνομικής σειράς με πρωταγωνιστές τον Κόρμοραν Στράικ και τη Ρόμπιν Έλακοτ.

Από EW Staff
16 Σεπτεμβρίου, 2021 @ 08:50

Στο “Θανάσιμο Λευκό, όταν ο Μπίλι, ένας νεαρός ο οποίος φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα, επισκέπτεται τον ιδιωτικό ερευνητή Κόρμοραν Στράικ, ζητώντας του να εξυχνιάσει  ένα έγκλημα στο οποίο νομίζει ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας, ο Στράικ τον ακούει με αληθινή προσοχή, γιατί η ιστορία του φαντάζει πραγματική. “Είδα ένα παιδί να δολοφονείται… Το στραγγάλισε”, λέει ο Μπίλι, που πάσχει ξεκάθαρα από κάποια νοητική διαταραχή και δε θυμάται συγκεκριμένες λεπτομέρειες, προτού όμως προλάβει ο Στράικ να του κάνει ερωτήσεις, το βάζει πανικόβλητος στα πόδια κι εξαφανίζεται. Οπότε, τα μόνα στοιχεία που μπορούν να ακολουθήσουν ο Στράικ και η Ρόμπιν Έλακοτ, η πρώην βοηθός και τώρα συνέταιρός του, θα τους οδηγήσουν σε σκοτεινά δρομάκια του Λονδίνου, σ’ ένα μυστικό ιερό, μέσα στο Κοινοβούλιο, και σε μια μυστηριώδη, εξοχική έπαυλη. Θα σταθούν άραγε αρκετά για να λύσουν ακόμα ένα μυστήριο;

Την απάντηση θα τη βρείτε στο τέταρτο βιβλίο της επιτυχημένης αστυνομικής σειράς, με πρωταγωνιστές τον Κόρμοραν Στράικ και τη Ρόμπιν Έλακοτ που, όπως τα προηγούμενα, διαβάζεται απνευστί από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα, καθώς το υπογράφει η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Γιατί, για όσους δεν το γνωρίζουν, το Ρόμπερτ Γκάλμπρεϊθ είναι το ψευδώνυμο της συγγραφέας των βιβλίων του Χάρι Πότερ, καθώς και του μυθιστορήματος “Ένας ξαφνικός θάνατος”, η οποία θέλησε έτσι να κάνει μια μεγαλειώδη στροφή (αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές) στη λογοτεχνική καριέρα της. Η αρχή έγινε το 2013, με “Το κάλεσμα του κούκου” κι ακολούθησαν “Ο μεταξοσκώληκας” και “Η σοδειά του κακού”, ενώ μεσολάβησε (το 2016) ακόμα ένα μυθιστόρημα με τον ήρωα που την κατέταξε στις πλουσιότερες γυναίκες του κόσμου (και της χάρισε και τον τίτλο της αξιωματούχου του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας): “Ο Χάρι Πότερ και το καταραμένο παιδί”.

Το αστείο είναι ότι, το 1997, ο εκδοτικός οίκος Bloomsbury, φοβούμενος ότι τα αγόρια δε θα αγόραζαν ένα βιβλίο περιπέτειας γραμμένο από γυναίκα συγγραφέα, ζήτησαν από την Ρόουλινγκ να χρησιμοποιήσει δύο αρχικά, κρύβοντας έτσι το μικρό της όνομα, Τζόαν. Μη έχοντας, όμως, μεσαίο όνομα, η Ρόουλινγκ επέλεξε το Κ από το όνομα της γιαγιάς της, Κάθλιν Έιντα Μπούλτζεν Ρόουλινγκ (Kathleen Ada Bulgen Rowling).

Το βιβλίο Θανάσιμο λευκότου Robert Galbraith, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter


Διαβάστε επίσης: