Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Από EW Staff
08 Νοεμβρίου, 2021 @ 08:50

Το “Taxi” κυκλοφορεί σε μετάφραση Δάφνης Χρήστου από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το πιο φιλόδοξο και ώριμο βιβλίο του Ισπανού, πολυβραβευμένου μυθιστοριογράφου, ποιητή, αρθρογράφου και λογοτεχνικού κριτικού -διευθυντή του ονομαστού φεστιβάλ αστυνομικής λογοτεχνίας BCNegra- έχει ένα τέλος που… σκάει σαν βόμβα! Αλλά εννοείται πως, από εμάς, θα μάθετε μόνο την αρχή του.

Ο Σαντίνο είναι ένας μελαγχολικός άντρας, που δεν μπορεί να διαχειριστεί την απώλεια ούτε να ξεφύγει από τις εμμονές του, είτε αυτές αφορούν τραγούδια, φίλους, εχθρούς, είτε τις στάχτες της γιαγιάς του, που τις κουβαλάει στο αυτοκίνητό του. Περιπλανιέται με το ταξί του άσκοπα, στη Βαρκελώνη, καθώς διστάζει να επιστρέψει σπίτι του, επειδή φοβάται ότι η σύζυγός του, απηυδισμένη από τις απιστίες του, θα τον εγκαταλείψει, μιας και νιώθει πως δεν τον έχει πια ανάγκη. Δεν είναι σίγουρος για τίποτα αν θέλει να χωρίσει, αν θέλει να είναι οδηγός ταξί, αν είναι ικανός να αγαπάει, ή αν το μόνο που έχει σημασία είναι να τριγυρνάει στους δρόμους της Βαρκελώνης, ακούγοντας την αγαπημένη του μουσική.

Η μοίρα, όμως, τον προορίζει για ντετέκτιβ και δεν μπορεί παρά να αποδεχτεί το ρόλο αυτό, όταν η Σοφία, μια συνάδελφός του, ζητά τη βοήθειά του. Στο ταξί της, έχει βρεθεί μια μαύρη τσάντα γεμάτη ναρκωτικά. Τώρα, λοιπόν, που ταξιτζήδες και ναρκέμποροι την έχουν πάρει στο κατόπι, θα καταφέρει ο Σαντίνο να σώσει τη Σοφία; Θα καταφέρει να σώσει τον εαυτό του κι ίσως και το γάμο του; Κι όπως τόσοι αποκαρδιωμένοι άνδρες και γυναίκες γύρω μας, θα καταφέρει να αποδείξει ότι η ζωή μπορεί να γίνει και καλύτερη;

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: