Ένα πανέξυπνο έργο που θίγει σημαντικά ζητήματα.

Από EW Staff
01 Αυγούστου, 2021 @ 00:57

Το «Tape» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό στο Θέατρο 104 πριν δύο χρόνια, και το φθινόπωρο ετοιμάζεται να ανέβει ξανά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Η υπόθεση μας μεταφέρει σε ένα μοτέλ στο Μίσιγκαν, όπου δυο φίλοι και συμμαθητές, ο Βίνσεντ (Κωνσταντίνος Κάππας) και ο Τζον (Δημήτρης Λιακόπουλος), συναντιούνται με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας του Τζον σε ένα τοπικό κινηματογραφικό φεστιβάλ. Μετά από μία σύντομη αναδρομή του παρελθόντος, οι δύο άντρες θα αρχίσουν να μιλούν για την Έιμι. Ενώ έβγαιναν για κάποιο χρονικό διάστημα, ο Βίνσεντ και η Έιμι δεν είχαν κάνει ποτέ σεξ. Ωστόσο, μετά το τέλος της σχέσης τους, η Έιμι είχε κοιμηθεί με τον Τζον. Φυσικά, ο Βινς πληγώθηκε παρόλο που είχε χωρίσει με την Έιμι αρκετό καιρό νωρίτερα. Ο Βίνσεντ ισχυρίζεται ότι η Έιμι του είχε πει ότι ο Τζον τη βίασε και απαιτεί από τον παλιό του φίλο να το παραδεχτεί. Ο Βίνσεντ θα προσκαλέσει την Έιμι (Εμμανουέλα Αλεξίου) στο δωμάτιο κι ενώ αρχικά επικρατεί αμηχανία από όλους, η κοπέλα θα δώσει τελικά τη δική της εκδοχή.

Όπως αντιλαμβάνεστε, πρόκειται για μια παράσταση, που θίγει σημαντικά ζητήματα των καιρών μας και καλείται να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα.

Η σκηνοθεσία της φετινής παράστασης ανήκει στην Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, σε απόδοση της Εμμανουέλας Αλεξίου.

Το “Tape” αποτελεί θεατρικό έργο του Στίβεν Μπέλμπερ και το 2001 μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Richard Linklater, με πρωταγωνιστές τους Ethan Hawke, Robert Sean Leonard και Uma Thurman.

Διαβάστε επίσης: