Η ελληνορωσίδα ηθοποιός μιλάει για την εισβολή στην Ουκρανία.

Από EW Staff
03 Μαρτίου, 2022 @ 17:40
tamila

«Παρακολουθώ μουδιασμένη και συντετριμμένη τα γεγονότα. Είναι οδυνηρό να μιλάς για πόλεμο τον 21ο αιώνα και πόσο μάλλον για έναν πόλεμο μεταξύ δύο χωρών που έχουν κοινή ιστορία και θρησκεία, κοινές παραδόσεις, κοινή γλώσσα.

Μιλάμε για δύο λαούς που είναι αδέλφια. Σε όλους τους Ρώσους υπάρχει ουκρανικό αίμα, πολλοί Ρώσοι λένε: ”Ευτυχώς που δεν ζουν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μου να δουν αυτές τις εικόνες”.

Έχω σπουδάσει μαζί με Ουκρανούς, έχουμε μοιραστεί νερό, φαγητό, πνευματική τροφή. Όταν σκέφτομαι πως μία μάνα, μία Λουντμίλα, στέλνει το παιδί της στον πόλεμο, μία άλλη Λουντμίλα τρέχει να σώσει το παιδί της, αυτό με συντρίβει.

Έχουμε προσφυγικές ροές από την ανατολική Ουκρανία στη Ρωσία και τη δυτική Ουκρανία σε άλλες χώρες.

Θεωρώ ότι είναι παράνοια και πρέπει να σταματήσει. Στηρίζουμε την ειρήνη και μόνον αυτό. Είμαι πεπεισμένη ότι ο μόνος δρόμος είναι της διπλωματίας.

Δεν είναι μόνον η Ρωσία του Πούτιν. Είναι η Ρωσία του Ντοστογιέφσκι, του Τσέχοφ, του Γκόγκολ. Είναι η Ρωσία του παππού μου, που σκοτώθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οπότε καταλαβαίνετε πώς αισθάνονται και οι δύο πλευρές».

Η Ελληνορωσίδα ηθοποιός, Ταμίλα Κουλίεβα, μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή Live News για όλα εκείνα τα σημαντικά που ενώνουν Ρώσους και Ουκρανούς πριν τους χωρίσει ο πόλεμος.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify


natalia_klg5❤️👏👏👏👏

Διαβάστε επίσης: