Δεν θα απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού, αρνητικό τεστ ή μάσκα.

Από EW Staff
16 Φεβρουαρίου, 2022 @ 16:41
Coachella

Το Coachella και το Stagecoach παίρνουν πίσω όλους τους περιορισμούς COVID-19 πριν από τα φετινά φεστιβάλ.

Αφού είπαν το φθινόπωρο ότι για την είσοδο θα απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ, τώρα τα μουσικά φεστιβάλ ανακοίνωσαν πως δεν θα ζητούν πλέον κανένα από τα δύο, ούτε θα επιβάλλονται μάσκες.

Το Stagecoach, το υπαίθριο φεστιβάλ country μουσικής και το Coachella, ανακοίνωσαν τα νέα στο Twitter την Τρίτη. “Καθώς ετοιμαζόμαστε να περάσουμε μαζί ένα απίστευτο Σαββατοκύριακο στην έρημο, ανακοινώνουμε ότι δεν θα υπάρχουν απαιτήσεις εμβολιασμού, τεστ ή μάσκας στο Stagecoach 2022, σύμφωνα με τις τοπικές οδηγίες”, ανέφερε το φεστιβάλ.

Το Coachella δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει την είδηση στα κοινωνικά της δίκτυα, αλλά μια ενημέρωση στη σελίδα υγείας και ασφάλειας της συγκέντρωσης αναφέρει: “Σύμφωνα με τις τοπικές οδηγίες, δεν θα υπάρξουν απαιτήσεις εμβολιασμού, τεστ ή μάσκας στο Coachella 2022”. Ωστόσο, η σελίδα σημειώνει ότι “η εκδήλωση γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες συνθήκες δημόσιας υγείας κατά την ημερομηνία της εκδήλωσης και οι οποίες μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή, όπως καθορίζεται από ομοσπονδιακές, πολιτειακές ή τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες ή όργανα, καλλιτέχνες ή τον διοργανωτή”.

Αντί για τις προφυλάξεις για το COVID, οι ιστότοποι των φεστιβάλ παρέχουν και οι δύο μια δήλωση αποποίησης ευθύνης που προειδοποιεί τους συμμετέχοντες ότι ο κορονοϊός είναι “μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια που μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ασθένεια και θάνατο” και “υπάρχει εγγενής και αυξημένος κίνδυνος έκθεσης στο COVID-19 σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο ή μέρος όπου υπάρχουν άνθρωποι και δεν υπάρχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, ότι όσοι παρευρίσκονται στο φεστιβάλ δεν θα εκτεθούν στο COVID-19”.

Η είδηση έρχεται μόλις μία ημέρα πριν το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Καλιφόρνιας αποσύρει τις οδηγίες που είχε εκδόσει, που απαιτούσαν από τους συμμετέχοντες σε μεγάλες υπαίθριες εκδηλώσεις να προσκομίζουν απόδειξη εμβολιασμού. Από την Τρίτη, η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει κατά μέσο όρο 22.890 ημερήσια κρούσματα COVID, με ποσοστό θετικότητας 5,7% σε τεστ την τελευταία εβδομάδα.

Και τα δύο φεστιβάλ, τα οποία προωθεί η Goldenvoice, θα πραγματοποιηθούν στο Indio της California αυτή την άνοιξη. Το Coachella θα πραγματοποιηθεί σε δύο Σαββατοκύριακα, 15-17 και 22-24 Απριλίου, με τους Harry Styles, Billie Eilish και Kanye West να είναι οι επικεφαλής. Στο Stagecoach, το οποίο έχει οριστεί για τις 29 Απριλίου-1 Μαΐου, θα εμφανιστούν οι Luke Combs, Carrie Underwood και Thomas Rhett.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: