Οι ήρωες του έργου είναι οι διασκορπισμένοι άνθρωποι, οι μοναχικοί και οι απελπισμένοι – τα «μελλοντικά αγάλματα».

Από EW Staff
27 Αυγούστου, 2021 @ 09:00

Της Μαρένας Καδιγιαννοπούλου

Στο 8ο Φεστιβάλ της Προύσας τον Ιούνιο, η παράσταση «Τα Αγάλματα Περιμένουν» έτυχε θερμής υποδοχής, και τώρα στις 4 Σεπτεμβρίου, η παράσταση θα ολοκληρώσει την καλοκαιρινή της περιοδεία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Πρόκειται για ένα  πρωτοπόρο εγχείρημα του Θεσσαλικού Θεάτρου με τη σκηνοθετική υπογραφή του Ανδρέα Φλουράκη και της Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Θεσσαλικού Θεάτρου, Κυριακής Σπανού. 

Η παράσταση καταπιάνεται με την απειλή της αρπαγής κάθε στοιχείου που μας δένει με την αρχαία κληρονομιά. Μια πικρή κωμωδία επιστημονικής φαντασίας για τη σχέση μας με την αρχαιότητα.

Μια παράσταση που συνδυάζει το αφηγηματικό στοιχείο από ντοκουμέντα της εποχής της Απόκρυψης του 1940, με τη μυθοπλασία. Εικόνες ενός σύγχρονου κόσμου σε περίοδο αποσύνθεσης και φθοράς. Εικόνες ανθρώπων χαμένων στην άγνοια και την εικονική πραγματικότητα. Οι ήρωες του έργου είναι οι διασκορπισμένοι άνθρωποι, οι μοναχικοί και οι απελπισμένοι – τα «μελλοντικά αγάλματα» – δίπλα στα απομεινάρια του Ελληνικού Πολιτισμού όπου με το χρόνο αποκτούν ένα χαρακτήρα ανησυχητικό, μελαγχολικό και απόκοσμα επικίνδυνο.

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): 
Χριστίνα Βράκα, Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Αναστασία Μπρουζιώτη, Αθηνά Σακαλή, ΗρακλήςΤζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας. 

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: