Από EW Staff
28 Νοεμβρίου, 2022 @ 22:22
IMG 0477

Μόνο Strange ήταν το box office για το νέο animation της Disney, Strange World που είδε το κοινό να του γυρίζει την πλάτη και να ζητά να σταματήσει να κάνει σεξουαλικές αναφορές στις ταινίες της.

“Σταματήστε να τα γυρίζετε όλα στο σεξ και να προσπαθείτε να περνάτε σεξουαλικές αναφορές και προτιμήσεις” ήταν η απάντηση του κοινού στα σόσιαλ μίντια στους παραγωγούς της Disney που με το νέο της animation των 180 εκατομμυρίων δολαρίων Strange World όπου έχει για πρωταγωνιστή για πρώτη φορά έναν φανερά gay χαρακτήρα, βλέπει απώλειες 147 εκατομμυρίων δολαρίων!

IMG 0476

Με λαμπερούς πρωταγωνιστές όπως οι Jake Gyllenhaal, Dennis Quaid, Gabrielle Union και Lucy Liu να έχουν δώσει τις φωνές τους στους ήρωες του animation αλλά και τον πρώτο ανοιχτά gay stand up comedian Jaboukie Young-White στον επίμαχο ρόλο του gay χαρακτήρα η Disney βλέπει την ταινία της να έχει ανάλογη τύχη με το flop animation της του 2002 Treasure Planet, αλλά αυτή τη φορά καθαρά για λόγους που έχουν να κάνουν με την άποψη του κοινού το οποίο δεν θέλει μια παιδική ταινία να προσπαθεί να επιβάλλει συγκεκριμένα πρότυπα στα παιδιά.

Οι κριτικές του κοινού είναι αποκαρδιωτικές για το μέλλον της ταινίας καθώς αναφέρονται σε προσπάθεια του κινηματογραφικού κολοσσού να επιβάλλει προχωρημένες ιδεολογίες μέσα από παιδική ταινία. Είναι πρόσφατη μάλιστα και η αποτυχία της ταινίας Lightyear, με το πρώτο λεσβιακό φιλί σε animation, το οποίο συγκέντρωσε μόλις 57,1 εκατομμύρια δολάρια συνολικό box office.

Η ίδια η Disney πάντως φέρεται να αποδίδει τις αποτυχίες στον απερχόμενο CEO Bob Chapek ο οποίος απολύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και τις επιλογές του και να αγνοεί τις κριτικές στα social media!

IMG 0478

Διαβάστε επίσης: