H Knox που κατηγορήθηκε άδικα για τη δολοφονία της συγκατοίκου της, ξεσπά για τη νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Matt Damon.

Από EW Staff
01 Αυγούστου, 2021 @ 00:07

Αν και όλοι περίμεναν την πρεμιέρα του Stillwater, η ίδια η Amanda Knox, στην οποία και βασίζεται η ταινία, έκανε ξεκάθαρο ότι δεν θα μπει καν στον κόπο να την παρακολουθήσει, εκφράζοντας τον εκνευρισμό της.

Η πλοκή πραγματεύεται την ιστορία της νεαρής κοπέλας, η οποία κατηγορήθηκε το 2007 για τη δολοφονία της συγκατοίκου της στην φοιτητική εστία, Meredith Kercher.

To 2020 αθωώθηκε, όταν βρέθηκε ο πραγματικός δολοφόνος, ονόματι Rudy Guede.

Βέβαια, η Amanda Knox δεν είναι και πολύ χαρούμενη, που η ιστορία που της κατέστρεψε την ζωή αναπαράγεται ξανά και μάλιστα, στους κινηματογράφους, έχοντας ως επίκεντρο την ίδια. Για τον λόγο αυτό, ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter μία σχετική δημοσίευση, όπου εξέφραζε την αγανάκτησή της.

Δεν μου ανήκει το όνομα μου; Το πρόσωπό μου; Η ζωή μου; Η ιστορία μου; Γιατί πρέπει να αναφέρεται το όνομά μου σε πράγματα, με τα οποία δεν έχω καμία σχέση; Επιστρέφω σε αυτά τα ερωτήματα, γιατί κάποιοι συνεχίζουν να με χρησιμοποιούν χωρίς την άδειά μου. Για παράδειγμα, κάτι πρόσφατο, η ταινία Stillwater“, έγραψε.

Βέβαια, ο σκηνοθέτης της ταινίας, Tom McCarthy έχει διαφορετική άποψη. Και όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο Vanity Fair, η ταινία δεν επικεντρώνεται στην Amanda Knox, αλλά στην ιστορία της. “Ας αφήσουμε στην άκρη την υπόθεση της Knox. Πρόκειται για μία μαθήτρια από την Αμερική, που σπουδάζει στο εξωτερικό, βρίσκεται μπλεγμένη σε κάποιο έγκλημα και καταλήγει στη φυλακή. Και τότε, όλα γύρω της επηρεάζονται…”, είχε πει ο σκηνοθέτης.

Αυτό βέβαια, δεν φαίνεται να ενδιαφέρει την Knox, η οποία τονίζει ενοχλημένη, ότι το όνομα της φιγουράρει παντού και αναφέρεται συνεχώς, παρόλο που καμιά φορά ο κόσμος ξεχνάει τελείως τη μνήμη της Meredith Kercher.

“Θέλω να σταματήσει αυτή η φράση: το χρονικό της Amanda Knox. Σε τι αναφέρεται; Μιλάει για κάτι, που έκανα εγώ; Μπορείτε να καταλάβετε ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα των πράξεων του Rudy Guede;”, ανέφερε η Knox, ενώ πρόσθεσε ακόμα πως αν οι ιταλικές αρχές δεν δίσταζαν να παραδεχτούν το λάθος τους και να κάνουν σωστά το καθήκον τους, η ζωή της δεν θα είχε καταστραφεί. “Όλοι αυτοί, που ασχολούνται με το θέμα, έχουν περισσότερη σύνδεση με το συμβάν από ότι εγώ. Εγώ βρισκόμουν στην φυλακή όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχα φωνή να πω την ιστορία μου”, εξήγησε.

Εγώ δέχομαι τα πυρά για όλη αυτή την ιστορία. Εγώ, που καταστράφηκα. Ούτε οι αρχές, ούτε ο Τύπος. Ποιον να κατηγορήσουμε; Την Amanda Knox, φυσικά! Είναι αστείο. Όλο αυτό το έγκλημα έχει να κάνει με τη Meredith Kercher και τον Rudy Guede, όμως τα δικά τους ονόματα δεν ακούγονται πουθενά. Μόνο το δικό μου έχει σημασία”, είπε, παρακαλώντας το κοινό, όλο αυτό να μην λέγεται “η ιστορία της Amanda Knox”, αλλά “ο φόνος της Meredith από τον Rudy”.

Επίσης, τόνισε πως το Stillwater δεν είναι το μόνο πρότζεκτ, που καταπιάνεται με αυτή την ιστορία. Υπάρχουν πολλά βιβλία, ταινίες μικρού μήκους, ακόμα και ντοκιμαντέρ, που εξερευνούν την υπόθεση.

Παρά το γεγονός ότι δεν της αρέσει αυτό, που συμβαίνει με το Stillwater, η Knox δήλωσε πως “δεν κρατάει κακία ούτε στον Tom McCarthy, αλλά ούτε και στον Matt Damon, καθώς θεωρεί ότι “δεν είχαν σκοπό να την βλάψουν, αλλά ούτε να πουν την ιστορία τους από κάποια σκοπιά, που μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε εκείνη”, όμως εξακολουθεί να παραμένει θυμωμένη, που έρχεται για άλλη μία φορά στο προσκήνιο, καθώς η ταινία έχει ήδη φανατικό κοινό και πρωταγωνιστή τον διάσημο…Matt Damon, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχει σίγουρα μεγάλη απήχηση.

H Knox αθωώθηκε το 2014 και επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπου έχει γίνει υπέρμαχος της δικαιοσύνης και “υψώνει την φωνή της” ενάντια σε κάθε αδικία του κράτους. Ο Rudy Guede καταδικάστηκε τελικά, σε φυλάκιση το 2020.

Διαβάστε επίσης: