Στα Ίχνη Της, η συναρπαστική ζωή της μητέρας του δημοσιογράφου Christophe Boltanski
Υποψήφιο για το λογοτεχνικό βραβείο της εφημερίδας Le Monde.

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΗΣ, του Christophe Boltanski, Εκδόσεις Πόλις
Η μητέρα πέθανε. Έμενε πολύ καιρό κλεισμένη στο παρισινό διαμέρισμά της, μέσα σε ένα συνονθύλευμα επίπλων, εφημερίδων, μισοσβησμένων τσιγάρων, σκουπιδιών, με μόνη συντροφιά το σκύλο της, τον Τσιπς. Σιλουέτα ασθενική, φασματική, άναβε το ένα Γκολουάζ μετά το άλλο, παρόλο που ο καρκίνος είχε προσβάλει τους πνεύμονές της. Αυτή, που τη γοήτευαν η έντονη ζωή και οι συγκινήσεις, είχε μείνει χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο και χωρίς εργασία κι ας ονειρευόταν μυστικά μια καριέρα συγγραφέως αστυνομικών μυθιστορημάτων.
Για τον γιο της, παραμένει ως τώρα μια άγνωστη. Αυτή ήταν απόμακρη, απούσα… Αυτός, σε δημοσιογραφική αποστολή, δεν ήταν παρών ούτε στην κηδεία της. Αλλά να που, με το ρόλο του συγγραφέα και αφηγητή, ακολουθεί τα ίχνη της ως ντετέκτιβ και κατάσκοπος. Ανακαλύπτει σχεδιάσματα, σκόρπιες σημειώσεις, για ένα μυθιστόρημα που εκείνη ήθελε να γράψει κι απ’ όπου ξεκινούν τεράστια ερωτήματα: Κι αν όλα άρχισαν γα τη μητέρα του όταν ήταν φοιτήτρια στη Σορβόννη, τότε που συνδέθηκε με τις οργανώσεις της άκρας αριστεράς και πέρασε στην παρανομία, βοηθώντας τους αλγερίνους επαναστάτες στον Πόλεμο της Αλγερίας, με κίνδυνο να κατηγορηθεί για προδοσία;
Το “Στα ίχνη της” (υποψήφιο για το λογοτεχνικό βραβείο της εφημερίδας Le Monde) είναι ένα συναρπαστικό βιβλίο αντικατοπτρισμών, που θέτει διαρκώς ερωτήσεις, προσθέτει συνεχώς νέα στοιχεία του παζλ, αλλά αρνείται να δώσει οριστικές απαντήσεις. Κι ο δημοσιογράφος Κριστόφ Μπολτανσκί (γιος του κοινωνιολόγου Λικ Μπολτανσκί και ανιψιός του εικαστικού Κριστιάν Μπολτανσκί) προσφέρει στη μητέρα του τον πιο ωραίο προορισμό: να γίνει ηρωίδα ενός μυθιστορήματος!
Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify
Διαβάστε επίσης: