Ο εμπνευστής του "Squid Game", Hwang Dong-hyuk, περιγράφει στο EW τις σκέψεις του για μια δεύτερη σεζόν.

Από EW Staff
10 Νοεμβρίου, 2021 @ 13:05
Squid Game Credit: Netflix

Προσοχή: Το άρθρο περιέχει spoilers για το φινάλε της πρώτης σεζόν του “Squid Game”.

Η δημοφιλής σειρά-φαινόμενο του Netflix σχεδόν τέλειωσε πολύ διαφορετικά. Το μαζικά δημοφιλές κορεάτικο δράμα επιβίωσης ολοκλήρωσε την πολύκροτη πρώτη του σεζόν με τον Seong Gi-hun, γνωστός και ως Παίκτης 456 (Lee Jung-jae), να αποφασίζει να μην μπει στο αεροπλάνο για να δει την κόρη του. Αντίθετα, γύρισε στη γέφυρα του τζετ για να εκδικηθεί το σαδιστικό παιχνίδι που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή μαζί με τους άλλους 455 διαγωνιζόμενους που πέθαναν. Αλλά ο δημιουργός και σκηνοθέτης του Squid Game, Hwang Dong-hyuk, αποκαλύπτει ότι υπήρχε ένα εναλλακτικό τέλος για την πρώτη σεζόν στην οποία η επιλογή-ζωής του Gi-hun τον ώθησε προς την αντίθετη κατεύθυνση.

“Στην πραγματικότητα παλέψαμε ανάμεσα σε δύο διαφορετικά σενάρια για το τέλος”, λέει ο Hwang στο EW, μιλώντας μέσω ενός μεταφραστή. “Υπήρχε το ένα, το άλλο εναλλακτικό τέλος, όπου ο Gi-hun έμπαινε στο αεροπλάνο και έφευγε. Και φυσικά ήταν εκείνος όπου γύριζε πίσω και πήγαινε προς την κάμερα. Αναρωτιόμασταν συνεχώς, είναι πραγματικά σωστό να πάρει ο Gi-hun την απόφαση να φύγει και να πάει να δει την οικογένειά του, για να κυνηγήσει τη δική του ευτυχία; Είναι αυτός ο σωστός τρόπος για να προτείνουμε πραγματικά το ερώτημα ή το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε μέσω της σειράς;”

Κατά την ανάπτυξη της σειράς για το Netflix, ο Hwang αποφάσισε να τελειώσει με ένα cliffhanger, που προδιαθέτει μια πιθανή δεύτερη σεζόν λόγω του βαθύτερου νοήματος πίσω από αυτήν. “Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το ερώτημα που θέλαμε να προτείνουμε δεν μπορεί να γίνει αν έφευγε με το αεροπλάνο”, λέει ο Hwang. “Η ερώτηση στην οποία θέλουμε να απαντήσουμε — γιατί ο κόσμος έχει φτάσει σε αυτό που είναι τώρα; — μπορεί να απαντηθεί μόνο εάν ο Gi-hun γύριζε πίσω και πήγαινε προς την κάμερα. Έτσι καταλήξαμε με αυτό το τέλος στο φινάλε”.

Και ενώ το Netflix δεν έχει ανανεώσει επίσημα το “Squid Game” για τη δεύτερη σεζόν, ο Hwang είπε πρόσφατα στην Associated Press ότι “θα υπάρξει δεύτερη σεζόν”, αλλά είναι “πολύ νωρίς” για να πούμε πότε θα γίνει. Παρακάτω, ο Hwang περιγράφει πώς η σειρά θα “ξεπεράσει” τις προσδοκίες των θαυμαστών, εάν και πότε επιστρέψει, πόσο μακριά είναι στο σχεδιασμό μιας δεύτερης σεζόν και πολλά άλλα.

EW: Το “Squid Game” κατακλύζει τον κόσμο αυτήν την περίοδο! Πώς ήταν αυτό για εσάς βλέποντάς το να γίνεται αυτή η τεράστια παγκόσμια επιτυχία, ειδικά από τότε που το αναπτύσσατε για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα;

HWANG DONG-HYUK: Όταν φτιάχνεις κάτι τέτοιο, ελπίζεις μόνο, σωστά; Ήλπιζα ότι ίσως θα μπορούσαμε να πάρουμε το Νο. 1 στις Η.Π.Α. Ίσως η σειρά μας να αγαπηθεί από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αλλά πραγματικά δεν είχαμε ιδέα και δεν περιμέναμε να συμβεί αυτό τόσο γρήγορα, και επίσης μέσα από τόσα πολλά ακροατήρια σε όλο τον κόσμο. Και φυσικά δεν περίμενα ότι το “Squid Game” θα γινόταν η μεγαλύτερη εκπομπή του Netflix ποτέ, οπότε είμαι ακόμα σε σοκ. Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος. Ήταν πραγματικά ένα τρενάκι συναισθημάτων τους τελευταίους δύο μήνες από την έναρξη της παράστασης.

Αν και δεν έχουν υπάρξει ακόμη ανακοινώσεις σχετικά με το “Squid Game” και την ενδεχόμενη δεύτερη σεζόν, το φινάλε είναι τέλεια ρυθμισμένο όπου η ιστορία του Gi-hun θα μπορούσε πιθανώς να συνεχιστεί. Τι μπορείτε να αποκαλύψετε για τα σχέδιά σας για τη 2η σεζόν;

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, έχω λάβει τόσα πολλά σχόλια και ερωτήσεις για τη δεύτερη σεζόν. Έχω τη βασική ιστορία στο μυαλό μου. Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στη διαδικασία καταιγισμού ιδεών για τις λεπτομέρειες, αλλά τίποτα δεν έχει γίνει συγκεκριμένο όσον αφορά το ότι δεν έχουμε σταθερή δεύτερη σεζόν με το Netflix ή πώς θα εξελιχθεί, οπότε θα πω απλώς ότι έχω την βασική ιστορία στο μυαλό μου.

Τώρα που το “Squid Game” έχει κοινό σε παγκόσμια κλίμακα, πώς λαμβάνετε υπόψη τις προσδοκίες των θαυμαστών όταν δημιουργείτε μια δεύτερη σεζόν; 

Όταν κοιτάς τις προσδοκίες των φαν, είναι πολύ δύσκολο. Μπαίνω στο YouTube και βλέπω όλους αυτούς τους θαυμαστές να φαντάζονται πώς θα πρέπει να είναι ή θα είναι η δεύτερη σεζόν και η φαντασία τους είναι εξωπραγματική. Αν επρόκειτο να υπάρξει δεύτερη σεζόν, νομίζω ότι θα παραμείνω στη βασική ιστορία που έχω στο μυαλό μου. Και μπορώ μόνο να ελπίζω ότι όχι μόνο θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες των φαν, αλλά θα πάει και πέρα από αυτό. Οι προσδοκίες τους είναι πραγματικά τεράστιες και πολύ διαφορετικές, οπότε πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολο να προσδιορίσουμε τι ακριβώς θέλουν οι οπαδοί.

Τι μάθατε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας της πρώτης σεζόν που θα θυμάστε όταν θα κάνετε τη δεύτερη σεζόν;

Αγαπήθηκε και έγινε αποδεκτό τόσο καλά, πολύ περισσότερο από ό,τι θα περίμενα, και υπάρχουν τόσες πολλές μικρές λεπτομέρειες που οι φαν καταλαβαίνουν και ερμηνεύουν σε ακόμη μεγαλύτερη ερμηνεία από ό,τι ήλπιζα ποτέ. Μερικές φορές θα πάρουν μικρές λεπτομέρειες που ήταν στην πραγματικότητα λάθη ή κάποιες ευτυχισμένες συμπτώσεις και θα το ερμηνεύσουν πραγματικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους. Έτσι έμαθα και πραγματικά ένιωσα ότι θα πρέπει πραγματικά να δώσω περισσότερη προσοχή στις λεπτομέρειες. Δεν θα κάνω κανένα λάθος, όσο μικρό κι αν είναι. Μέσα στην επόμενη σεζόν, αν υπήρχε, θα προσπαθούσα να φέρω περισσότερη χαρά στους θαυμαστές, και ίσως θα αφήσω εκεί περισσότερα κρυμμένα μηνύματα. 

Κοιτάζοντας το μέλλον, πώς σας επηρέασε η επιτυχία του “Squid Game” ως δημιουργό;

Λάβαμε πολύ περισσότερη αγάπη, υποστήριξη και ενθάρρυνση από ό,τι θα μπορούσαμε να περιμέναμε, οπότε παραδέχομαι ότι υπάρχει ένα τεράστιο επίπεδο πίεσης που το συνοδεύει αυτό. Αν και η επιτυχία είναι πράγματι εκπληκτική, μια τεράστια ευλογία και ενθάρρυνση, η οποία επίσης άνοιξε πολλές πόρτες για μένα και είναι μια τεράστια ευκαιρία, την ίδια στιγμή η ποσότητα της αγάπης, της υποστήριξης και του ενδιαφέροντος έχει σίγουρα δημιουργήσει μια τεράστια προσδοκία όσον αφορά τι πρόκειται να κυκλοφορήσω στον κόσμο στη συνέχεια. Υπάρχει σίγουρα κάποια πίεση εκεί.

Θα έλεγα ότι η επιτυχία του “Squid Game” μου έφερε μια καταπληκτική ευκαιρία, αλλά ταυτόχρονα μια τεράστια πίεση. Έτσι, βλέποντας πόσο ο κόσμος είναι πραγματικά γοητευμένος και ενδιαφέρεται για τη σειρά, σίγουρα με κάνει να θέλω πραγματικά να προσπαθήσω σκληρά για να συνεχίσω να δημιουργώ κάτι που θα ασχολείται με σύγχρονα ζητήματα και μερικά από τα κοινωνικά ζητήματα που πρόκειται να δείτε στο εγγύς μέλλον με τρόπο παρόμοιο με το “Squid Game”, όπου είναι διασκεδαστικό, συναρπαστικό, σατιρικό και ταυτόχρονα αναζωογονητικό.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: