Το Special Report ταξίδεψε στη Ρόδο και μας παρουσιάζει τη συγκλονιστική ιστορία της Ντόρας Ζαχαριά.

Από EW Staff
28 Ιανουαρίου, 2022 @ 13:46
special report

 «Γυναικοκτονίες» 

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, ο χρόνος σταμάτησε για την 32χρονη Ντόρα Ζαχαριά. Η εκπαιδευτικός από τη Ρόδο έπεσε νεκρή, δολοφονημένη από τον πρώην σύντροφό της, λίγες ημέρες μετά τον χωρισμό τους. Ήταν η 11η στην «κόκκινη» λίστα των γυναικών που δολοφονήθηκαν από νυν και πρώην συντρόφους ή συζύγους τους την περασμένη χρονιά. Ακολούθησαν, ως το τέλος της χρονιάς, ακόμη έξι γυναικοκτονίες…

SpecialReport3

Την ώρα που τα περιστατικά έμφυλης βίας, που πλέον βλέπουν το φως της δημοσιότητας στη χώρα μας, πολλαπλασιάζονται, το «Special Report» ανοίγει τον φάκελο των γυναικοκτονιών. 

SpecialReport4

Τι μορφή μπορεί να πάρει η βία απέναντι σε μία γυναίκα; Πότε και γιατί ενδέχεται να κλιμακωθεί και να καταλήξει σε γυναικοκτονία; Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά των δραστών που μπορούν να λειτουργήσουν προειδοποιητικά; 

SpecialReport2

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος ταξιδεύει στη Ρόδο και συναντά την οικογένεια και τις κοντινές φίλες της Ντόρας Ζαχαριά. Μέσα από αποκαλυπτικές συνεντεύξεις και μοναδικές μαρτυρίες, ξετυλίγεται η ιστορία της σχέσης της με τον μετέπειτα δολοφόνο της.

SpecialReport5

Τι έλαβε χώρα προτού ο Κώστας Μοίρας στρέψει το όπλο του προς την 32χρονη γυναίκα και, λίγο αργότερα, προς τον εαυτό του; Στο φως, έρχονται στοιχεία για τη συμπεριφορά του, αλλά και το ταραγμένο παρελθόν που φαίνεται να έκρυβε.  

SpecialReport6

Θα μπορούσε να είχε αποτραπεί με κάποιο τρόπο η δολοφονία της Ντόρας;  Στην κάμερα της εκπομπής μιλά και μία πρώην σύντροφος του δράστη που βίωσε κακοποιητική συμπεριφορά από τον ίδιο. Η εγκληματολόγος Έλενα Συρμαλή και η συνεργάτης του Κέντρου για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα «Διοτίμα» Μαρίνα Φαρμακίδη, φέρνουν στο προσκήνιο το μοτίβο συμπεριφοράς των δραστών, τις μορφές που μπορεί να λάβει η έμφυλη βία, και αναλύουν γιατί μας απασχολούν όλο και πιο συχνά υποθέσεις με θύματα γυναίκες.

Πέμπτη 28/1, στις 24.00 στον Αnt1

Συντελεστές: 

Τάσος Τέλλογλου

Αντώνης Φουρλής

Μαρία Σαράφογλου

Γιάννης Παπαδόπουλος 

Αρχισυνταξία: Ιωάννα Λουλούδη 

Δημοσιογραφική Ομάδα: Λάζαρος Μπέλτσιος, Λίνα Καπετάνιου, Κατερίνα Κοντίνη, Γιάννης Τσακαρισιάνος 

Διεύθυνση Παραγωγής: Χριστίνα Φραγκιά 

Σκηνοθεσία: Κωστής Παπαδάκης 

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: