Είναι ένα καθαρόαιμο σκανδιναβικό νουάρ, κοµµένο και ραµµένο για τη μικρή και μεγάλη οθόνη, που προοιωνίζει ότι -ευτυχώς!- θα υπάρξει συνέχεια.

Από EW Staff
11 Μαρτίου, 2022 @ 08:45
ROSENFELDT

Σκληρό Καλοκαίρι του Hans Rosenfeldt, Εκδόσεις Μεταίχμιο
H Χάνα Βέστερ, µια µεσήλικη αστυνοµικός στην απόµερη, βορεινή πόλη της Χαπαράντα, αντιμετωπίζει το χάος!
Όταν ανθρώπινα λείψανα βρίσκονται στο στοµάχι ενός νεκρού λύκου, η Χάνα ξέρει ότι, αυτό το καλοκαίρι, δε θα µοιάζει µε κανένα άλλο… Σύντομα, τα λείψανα οδηγούν σε µια αιµατηρή δοσοληψία ναρκωτικών, στα σύνορα µε τη Φινλανδία. Πού είναι, όμως, τα ναρκωτικά και τα λεφτά; Και πώς κατέληξε το θύµα στο δάσος, έξω από τη Χαπαράντα;
Για να απαντήσουν όλα τα παραπάνω ερωτήματα, η Χάνα και οι συνάδελφοί της κάνουν εξονυχιστική έρευνα, ωστόσο, δεν είναι οι μόνοι. Μια μυστηριώδης, θανάσιμη γυναίκα, η Κάτια, εμφανίζεται στο προσκήνιο, ενώ απροσδόκητα και βάναυσα γεγονότα αρχίζουν να συσσωρεύονται. Έτσι, μέσα σε λίγες µονάχα µέρες, η ζωή στη Χαπαράντα έρχεται τα πάνω-κάτω και η Χάνα έρχεται αντιµέτωπη µε το παρελθόν της.
Ο Ρόζενφελντ, δηµιουργός της τηλεοπτικής σειράς “The Bridge”, υπογράφει το πρώτο του µυθιστόρηµα, που εκτυλίσσεται στον αποµακρυσµένο Βορρά της Σουηδίας, σκοτεινό και ευφυές, με φοβερούς χαρακτήρες και εξαιρετική πλοκή. Η Χαπαράντα, που περιγράφεται εντυπωσιακά µε ανθρώπινους όρους (“Τώρα πια είναι λίγο πιο κουρασµένη…”), αποτελεί έναν χαρακτήρα από µόνη της, ενώ οι αιφνίδιες, κινηµατογραφικές µεταβάσεις, η πυκνή δράση και τα έντονα ξεσπάσµατα βίας, προκαλούν συνεχώς τον αναγνώστη να διαβάσει την επόµενη σελίδα και την επόµενη… Είναι ένα καθαρόαιμο σκανδιναβικό νουάρ, κοµµένο και ραµµένο για τη μικρή και μεγάλη οθόνη, που προοιωνίζει ότι -ευτυχώς!- θα υπάρξει συνέχεια.

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: