Το μονοπάτι των χαμένων ψυχών, του Guillemo Del Toro, Γάζα αγάπη μου, Latin Noir και όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες.

Από EW Staff
20 Ιανουαρίου, 2022 @ 12:45
cinemamain1

Η επιστροφή του Guillemo Del Toro, μία δραμεντί βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αλλά και τo ντοκυμαντέρ του Ανδρέα Αποστολίδη, Latin Noir, όσα βγαίνουν στις αίθουσες την Πέμπτη 20/1.

Το μονοπάτι των χαμένων ψυχών (Nightmare Alley)

cinema2

Guillermo del Toro (Ο Λαβύρινθος του Πάνα, Η μορφή του νερού), επιστρέφει με τη νέα του ταινία Τo Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών (Nightmare Alley), η οποία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Λίντσεϊ Γκρέσαμ και ένα all-star cast που περιλαμβάνει τους Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Rooney Mara και άλλους. Ένας φιλόδοξος ακροβάτης τσίρκου με ταλέντο στη χειραγώγηση των ανθρώπων με τη χρήση μερικών προσεκτικά επιλεγμένων λέξεων, δημιουργεί δεσμό με μία γυναίκα ψυχίατρο, η οποία είναι ακόμα πιο επικίνδυνη από εκείνον.

Σκηνοθεσία: Guillemo Del Toro

Παίζουν: Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette

Latin Noir

cinema3

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μαϊάμι και την ελληνική του πρώτη προβολή στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το νέο ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Αποστολίδη, LATIN NOIR, καταφθάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει στο Μεξικό, την Κούβα, το Περού, την Χιλή και την Αργεντινή, αποκαλύπτοντας τα πολλά πρόσωπα του αστυνομικού μυθιστορήματος της Λατινικής Αμερικής, και τους λόγους για τους οποίους το Latin Noir εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δυναμικά λογοτεχνικά είδη παγκοσμίως. Παράλληλα προτείνει μια πρωτότυπη, εναλλακτική αφήγηση της σύγχρονης ιστορίας της Λατινικής Αμερικής μέσα από την αστυνομική της λογοτεχνία.

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αποστολίδης

Γάζα, Αγάπη Μου

Gaza Mon Amour 2

Δραμεντί βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Στη Γάζα ένας 65χρονος ψαράς είναι κρυφά ερωτευμένος με μια γυναίκα που δουλεύει στην αγορά μαζί με την κόρη της. Μια μέρα, στα δίχτυα του μπλέκεται ένα αρχαίο άγαλμα του Απόλλωνα, το οποίο η γυναίκα βοηθά το ψαρά να το κρύψει και ταυτόχρονα να αλλάξουν οι ζωές τους για πάντα.

Σκηνοθεσία: Arab Nasser, Tarzan Nasser

Παίζουν: Salim Daw, Hiam Abbass, Maisa Abd Elhadi

Έρημη Χώρα

cinema4 1

Ασπρόμαυρο ιρανικό δράμα διπλά βραβευμένο στο φεστιβάλ Βενετίας. Ο επιστάτης ενός παραδοσιακού εργοστασίου οικοδομικών υλικών φροντίζει να διατηρούνται οι ισορροπίες ανάμεσα στους εργάτες και των ιδιοκτήτη, κατευνάζοντας τις όποιες εντάσεις εν τη γενέσει τους. Ωστόσο, ανακαλύπτει πως ο ιδιοκτήτης αποφασίζει να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο αφήνοντας τους πάντες στο δρόμο. Τότε, για πρώτη φορά στη ζωή του, θα πρέπει να πάρει θέση.

Σκηνοθεσία: Ahmad Bahrami

Παίζουν: Touraj Alvand, Ali Bagheri, Majid Farhang

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: