Χρυσή αυγή, Μπέλφαστ και Αζόρ: Ο κώδικας του Τραπεζίτη- όλα όσα κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες, σήμερα Πέμπτη 27/01.

Από EW Staff
27 Ιανουαρίου, 2022 @ 10:12
golden dawn

Η εβδομάδα φέρνει επιτέλους σε μεγάλη κινηματογραφική οθόνη το δεύτερο ντοκιμαντέρ για τη Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας της Ελληνογαλλίδας, Ανζελίκ Κουρούνη, το οποίο έκανε πέρυσι παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης, προβλήθηκε έκτοτε σε 25 χώρες αλλά στην Ελλάδα, έψαχνε διανομέα μέχρι πριν από λίγο.

 Το «Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων Μας» εστιάζει στην πολύκροτη δίκη του ναζιστικού μορφώματος αλλά και στη συγκλονιστική προσωπικότητα της Μάγδας Φύσσα. Πολιτικό φόντο έχει και η πολυαναμενόμενη ταινία του Kenneth Branagh, Μπέλφαστ, όπως και το σοφιστικέ θρίλερ του Andreas Fontana Αζόρ: Ο κώδικας του τραπεζίτη.

Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων Μας (Golden Dawn A Public Affair)

Συνέχεια του ντοκιμαντέρ “Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση” της Ανζελίκ Κουρούνη.

Ποια μπορεί να είναι η αντίσταση στην άκρα δεξιά, τον φασισμό και τον ναζισμό; Η Δημοκρατία μπορεί να απαλλαγεί οριστικά από αυτές τις λαίλαπες, χωρίς να ποδοπατήσει τις αρχές της; Πώς εντέλει πρέπει να αντισταθούμε; Η σκηνοθέτρια με την ομάδα της εξετάζουν τους τρόπους που νέες μορφές αντίστασης μπορούν να βάλουν τέλος στην εξάπλωση της φασιστικής ιδεολογίας.

Σκηνοθεσία: Ανζελίκ Κουρούνη

Μπέλφαστ (Belfast)

belfast

Ημι-αυτοβιογραφικό ασπρόμαυρο δράμα του Kenneth Branagh. Με μια συνταγή για σίγουρη οσκαρική επιτυχία βρίσκεται ξανά πίσω από την κάμερα ο Kenneth Branagh (“Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές”), ο οποίος παραδίδει ένα ραφινάτο δράμα. Η αναφορά του τίτλου στην πρωτεύουσα της Βορείου Ιρλανδίας δεν είναι τυχαία, καθώς το φιλμ εκτυλίσσεται στην πόλη το 1969, δηλαδή την περίοδο που οι ταραχές μεταξύ των πιστών στο Στέμμα και των υπέρμαχων της ένωσης με την Ιρλανδία βρίσκονταν στο απόγειό τους. Με φόντο το τεταμένο κλίμα μεγαλώνει ο μικρός Bandy (Jude Hill) σε μια λαϊκή οικογένεια, καθώς ο μπαμπάς του (Jamie Dornan) προσπαθεί να τον προστατέψει.

Σκηνοθεσία: Kenneth Branagh

Παίζουν: Jude Hill, Jamie Dornan,Lewis McAskie

Αζόρ: Ο κώδικας του Τραπεζίτη (Azor)

Azor

Υποβλητικό arthouse φιλμ μυστηρίου. Στην υπό δικτατορία Αργεντινή του 1980, ένας Ελβετός τραπεζικός εξαφανίζεται κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Όταν ο αντικαταστάτης του αναλαμβάνει να διερευνήσει ο ίδιος την υπόθεση, βυθίζεται σε ένα μυστήριο που εκτυλίσσεται πίσω από τις βαριές πόρτες μεγαλοαστικών γραφείων και τους πυκνούς κήπους των νεόπλουτων ευνοούμενων του καθεστώτος.

Σκηνοθεσία: Andreas Fontana

Παίζουν: Fabrizio Rongione, Stephanie Cleau, Carmen Iriondo

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: