Εν μέσω Halloween, διευθυντές Δημοτικών σχολείων ενημέρωσαν με μήνυμα τους γονείς για τους κινδύνους του Squid Game.

Από EW Staff
29 Οκτωβρίου, 2021 @ 11:36

Eν όψει του Holloween την Κυριακή 21/10, στολές από το Squid Game απαγορεύτηκαν σε τρία δημοτικά σχολεία της Νέας Υόρκης.

Στο κορεάτικο σήριαλ Squid Game του Netflix, άνθρωποι βουτηγμένοι στα χρέη διαγωνίζονται μέχρι θανάτου σε μια σειρά από παιδικά παιχνίδια.

Ο λόγος της απαγόρευσης, όπως εξήγησαν οι δάσκαλοι, είναι πως όχι μόνο τρομάζουν τα παιδιά των μικρότερων τάξεων, αλλά και πως οι μαθητές αναπαριστούν σκηνές του σήριαλ στα διαλείμματα. “Παιχνίδια που σχετίζονται με βίαιη συμπεριφορά, δεν είναι αποδεκτά”, έγραψαν.

Τρία Δημοτικά Σχολεία, τα Mott Road, Enders Road και Fayetteville, έβαλαν μάλιστα σεκιούριτι στην είσοδο και απαγορεύουν την είσοδο σε μαθητές που εμφανίζονται με κουστούμια Squid Game.

Αν και στις ΗΠΑ η σειρά Squid Game έχει πάρει σήμανση από το Netflix για ηλικίες άνω των 17, αρκετοί γονείς φαίνεται να δυσαρεστήθηκαν με την απαγόρευση των κουστουμιών.

“Μια στολή είναι μόνο. Απλά μην αφήνετε τα παιδιά σας να βλέπουν τη σειρά”, δήλωσε μια μητέρα στο CBS, ενώ ένας άλλος γονέας αποκάλεσε την απαγόρευση “υπερβολική”.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι δάσκαλοι προειδοποίησαν πως παιδιά έξι ετών, αναπαριστούν στο σχολείο παιχνίδια της σειράς.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα το Κεντρικό Συμβούλιο του Bedfordshire συνέστησε στους γονείς να είναι σε επιφυλακή ΄και προειδοποίησε για τους κινδύνους από “την αναπαράσταση παιχνιδιών από την σειρά Squid Game.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

instafeed

Διαβάστε επίσης: