Τα βιβλία της Judith McNaught μετρούν περισσότερα από σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα και κυκλοφορούν τουλάχιστον σε 80 χώρες.

Από Ελευθερία Κανακάκη
20 Αυγούστου, 2021 @ 08:30

Να ξεκινήσουμε από την ηρωίδα του μυθιστορήματος “Σχεδόν παράδεισος”, που ονομάζεται Ελίζαμπεθ Κάμερον… Πρόκειται για την κόμησσα του Χεϊβενχέρστ, η οποία διαθέτει σπάνια ευγένεια και απεριόριστο θάρρος, που ταιριάζουν απόλυτα με την αξεπέραστη ομορφιά της, όμως, η υπόληψή της κλονίζεται, όταν την ανακαλύπτουν στην αγκαλιά του Ίαν Θόρντον, ενός τζογαδόρου καρδιοκατακτητή, που η καλή κοινωνία έχει αποκλείσει από τους κύκλους της.

Και να περάσουμε, τώρα, στον άρρενα ήρωα, Ίαν Θόρντον…Είναι ένας επικίνδυνα όμορφος άντρας, με τεράστια περιουσία, άγνωστη στους πολλούς, αλλά και με εξίσου άγνωστη καταγωγή. Όσο για το “ταξίδι” του στην καρδιά της Ελίζαμπεθ, είναι γεμάτο ίντριγκες, σκάνδαλα, παρεξηγήσεις και δόσεις ταξικής -στα όρια της τοξικής- εκδίκησης.


Επιφυλακτικοί εξ αρχής ο ένας προς τον άλλον, οι δυο τους εμπλέκονται σε μια ιστορία έρωτα, αγάπης, ανατροπών, καχυποψίας και ασίγαστου πάθους ενώ, μια αλληλουχία από μυστικά, θα τους οδηγήσει από τα σαλόνια του Λονδίνου στα μυστηριώδη Χάιλαντς της Σκοτίας. Κι εκεί πλέον, η Ελίζαμπεθ θα αναζητήσει την αλήθεια.
Είναι ένα ευπρεπές “ανάγνωσμα παραλίας”, θα λέγαμε, από τη γυναίκα που θεωρείται ότι εφηύρε το σύγχρονο είδος ρομαντικής μυθιστορίας, με θεματολογία από το Ηνωμένο Βασίλειο, αν και η ίδια ζει στο Χιούστον του Τέξας.

Η Τζούντιθ Μακνότ, best seller συγγραφέας στη λίστα των “New York Times” και με εκατομμύρια φανατικούς αναγνώστες σε όλον τον κόσμο, είναι επίσης η πρώτη γυναίκα που κατάφερε να γίνει παραγωγός στο CBS Radio Station. Τα βιβλία της μετρούν περισσότερα από σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα και κυκλοφορούν τουλάχιστον σε 80 χώρες, με πιο ξεχωριστά το “Κάποιος να με προσέχει”, “Τέλειο” και “Νυχτερινοί ψίθυροι”. Πάντως, αυτό που πραγματικά την ξεχωρίζει είναι ότι τα ρομαντικά μυθιστορήματά της διέπονται από πολλά ιστορικά στοιχεία.

To βιβλίο “Σχεδόν παράδεισος” της Judith McNaught, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Elxis.

Διαβάστε επίσης: