Κι αυτές είναι οι εντυπώσεις μας.

Από EW Staff
07 Σεπτεμβρίου, 2021 @ 09:11

H ελληνική τηλεόραση επιστρέφει πιο δυνατή από ποτέ σε περιεχόμενο και ο “Σασμός” στον Alpha, ήταν μία από τις σειρές που περιμέναμε με ανυπομονησία.

Η βασική ιστορία
Η σκληρή ιστορία ενός σύγχρονου απαγορευμένου έρωτα, στα ορεινά χωριά του Ρεθύμνου. Ενός έρωτα που δεν έπρεπε να συμβεί γιατί οι δύο οικογένειες βρίσκονται σε μια σκληρή, πολύχρονη σύγκρουση.
Ο αναπάντεχος έρωτας μεταξύ του Αστέρη Σταματάκη (Ορφέας Αυγουστίδης) και της Αργυρώς Βρουλάκη (Χριστίνα Χειλά Φαμέλη) είναι ένας έρωτας παθιασμένος που θα έρθει να ταράξει τις οικογενειακές ισορροπίες, να αμφισβητήσει την αιματηρή αναμέτρηση και να ξεσηκώσει αντιδράσεις. Η βασική ιστορία εμπλουτίζεται με φόνους με αμφισβητούμενα κίνητρα.

Κορμό της σειράς αποτελεί το επιτυχημένο ομώνυμο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη, «Σασμός», σε σενάριο Β. Χ. Σπηλιόπουλου, σκηνοθεσία Κώστα Κωστόπουλου και παραγωγή J.K. Productions S.A – Καραγιάννης.

Η ιστορία αρχίζει σήμερα…
…για να ανοίξει και πάλι τον κύκλο της βεντέτας μεταξύ δύο οικογενειών, των Βρουλάκηδων και των Σταματάκηδων, από εκεί που είχε σταματήσει είκοσι χρόνια πριν.
Η επιστροφή της Αργυρώς της μικρής κόρης του Μάρκου Βρουλάκη που δέχτηκε τη σφαίρα από τον Βασίλη Σταματάκη και ο έρωτάς της με τον γιο του φονιά, τον Αστέρη Σταματάκη, θα ξυπνήσει τους εφιάλτες του παρελθόντος και τα πάθη, θα αναστατώσει το χωριό και θα ξαναγράψει την Ιστορία.

Ο Alpha κυκλοφόρησε χθες το πρώτο διπλό επεισόδιο και τα υπόλοιπα θα συνεχίσουν αυτή την εβδομάδα με καθημερινή προβολή στις 20:00. Από τις 13 Σεπτεμβρίου όμως, η σειρά θα προβάλλεται, στο προγραμματισμένο τηλεοπτικό ραντεβού της, από Δευτέρα έως Πέμπτη στις 21:00.

Όλα δείχνουν μέχρι στιγμής ότι το κανάλι φέτος δεν παίζει για να χάσει. Για τις ερμηνείες των ηθοποιών θα μπορούσαμε να γράφουμε για ώρες. Η μεγάλη επιστροφή της Τζομπανάκη στον ρόλο της δεσποτικής γυναίκας, η συγκινητική Μαρία Πρωτόπαππα, η κορυφαία Όλγα Δαμάνη, ο σπουδαίος Δημήτρης Λάλος και κάπου εδώ σταματάμε γιατί δεν θέλουμε να αδικήσουμε κανέναν, καθώς όλοι ανεξαιρέτως δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Θα σταθούμε όμως λίγο στο “ζευγάρι” που θα μας απασχολήσει περισσότερο φέτος. Ο Ορφέας Αυγουστίδης και η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη δεν είναι μόνο καλοί ηθοποιοί αλλά έχουν και χημεία! Εν ολίγοις, όποιος μοίρασε τους ρόλους, έκανε πολύ καλή δουλειά. Προετοιμαζόμαστε λοιπόν για “τεράστιες” σκηνές και όπως διαπιστώσαμε, το twitter έχει αρχίσει από τώρα το πάρτι.

Αφήνουμε το καστ και πάμε στα υπόλοιπα. Η σειρά όπως προαναφέραμε, βασίζεται στο βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη, συνεπώς έχουμε μια ενδιαφέρουσα ιστορία αγάπης και εκδίκησης. Ο Κώστας Κωστόπουλος έχει προσέξει την παραμικρή λεπτομέρεια στη σκηνοθεσία και οι ομορφιές της Κρήτης πλημμυρίζουν την οθόνη. Μουσική υπέροχη, το τραγούδι των τίτλων είναι μοναδικό.

Όταν έχεις λοιπόν σπουδαίο καστ, σενάριο, σκηνοθεσία, μουσική, τι μπορεί να πάει στραβά; Τίποτα.

Ναι, είναι νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα και κανονικά θα έπρεπε να αφήσουμε να κυλήσει η εβδομάδα για να δούμε και τα επόμενα επεισόδια. Εμείς θα βάλουμε όμως το στοίχημα από τώρα και πιστεύουμε ότι ο Σασμός θα πάει εξαιρετικά!

Υ.Γ. Είναι πραγματικά σημαντικό για πολλούς ανθρώπους να ξέρουν ότι τους υπολογίζουν με την τοποθέτηση υπότιτλων, οπότε ένα μπράβο από εμάς και γι’ αυτό.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: