O Λεωνίδας Χρυσομάλης μας παρουσιάζει, με τον δικό του δραματοποιημένο αλλά παράλληλα λυρικό τρόπο και με φωτισμένη ατμοσφαιρικά «φωτογραφία», την ζωή των 3 αδερφών στο σπίτι των Πραζόρωφ.

Από EW Staff
24 Φεβρουαρίου, 2022 @ 10:21
3 ADERFTES 04

Λοιπόν θα είμαι ειλικρινής. Στις 3 Αδελφές του Λεωνίδα Χρυσομάλη με την ομάδα «Καλλιτέχνες» πέρασα καλά, δεν βαρέθηκα.

O Λεωνίδας Χρυσομάλης μας παρουσιάζει, με τον δικό του δραματοποιημένο αλλά παράλληλα λυρικό τρόπο και με φωτισμένη ατμοσφαιρικά «φωτογραφία», την ζωή των 3 αδερφών στο σπίτι των Πραζόρωφ, μέσα από τα λιτά σκηνικά, τους χαρακτήρες και μέσα από το πρίσμα της αλλαγής-μετάβασής τους σε μια νέα, διαφορετική κοινωνία καθώς φέρνει κάθε έναν από αυτούς, κάθε τους ελπίδα, κάθε τους αγωνία, αντιμέτωπους με την πραγματικότητα, όπως αυτή σμιλεύεται αμείλικτα από τον χρόνο ενώ διατηρεί παράλληλα τον αρχικό χαρακτηρισμό του έργου, από τον ίδιο τον συγγραφέα, ως «κωμωδία».

3 ADERFES 01 1

Ο στενός πυρήνας της οικογένειας και των στρατιωτικών φίλων των Πραζόρωφ, παρουσιάζεται ως σωσίβιο που προσπαθεί να διατηρήσει ζωντανή την ελπίδα της επιστροφής στην Μόσχα, την ιδανική πόλη των παιδικών χρόνων των 3 αδερφών!

*”Μα πώς μπορεί να ελπίζει κανείς ότι η ζωή μετά από διακόσια-τρακόσια χρόνια θα είναι απίστευτα όμορφη και λαμπερή σ’ αυτόν τον πλανήτη;” *


Οι τρεις αδελφές είναι μέσα κι έξω από την αυταπάτη τους ταυτόχρονα. Η Όλγα ως η μεγαλύτερη από τις 3 αδερφές, που την υποδύεται η Βάνα Αράπη, εμφανίζεται ως μια γυναίκα κατάκοπη, ταλαιπωρημένη ενώ ταυτόχρονα κερδίζει τον σεβασμό όλων των παρευρισκόμενων στο αρχοντικό των Πραζόρωφ με την ταπεινότητά της και την υπομονή της.

3 ADERFES 06


Η Αλεξία Γιοβανοπούλου ως Μάσσα με συγκίνησε και με προβλημάτισε ευχάριστα με την μεστή της ερμηνεία. Η Δανάη Φούσκα μας παρουσίασε τον ψυχικό πανικό της Ιρίνας ως μικρότερη αδερφή και ήταν ομολογουμένως ιδανική για να το αποδώσει μέσα από την υπέροχη ερμηνεία της.
Ο Μπάμπης Κόμης ως Πραζόρωφ Αντρέι Σεργκέβιτς, μας δίνει μία αξιοθαύμαστη ερμηνεία όντας ένας αδερφός ο οποίος «μουχλιάζει» από πλήξη και βαρεμάρα.


Ο Γιώργος Λούκος ως Τσεμπουτίκιν Ιβάν Ροµάνιτς μας έδειξε τι σημαίνει να υποδύεσαι αυτόν τον απαιτητικό ρόλο με τόση απλότητα και φυσικότητα που σε κάνει να νιώθεις πως ζεις κι εσύ στο σπίτι των Πραζόρωφ.


Η Μαρία Γεωργίου μας δίνει έναν υπέροχο τόνο της κωμικής αλλά παράλληλα προβληματικής υστερίας της Νατάσας – Νατάλια Ιβάνοβνα σε σημείο που σε εκνευρίζει ευχάριστα.
Ο Παντελής Κατσάμπας διατηρεί σε χαμηλούς τόνους την ερμηνεία του ως Βερσίνιν Αλεξάντρ Ιγνάτιεβιτς.

3 ADERFES 03


Ο Κώστας Νομικός πλάθει έναν απίστευτα γήινο και δραματικό Κουλίγκιν ενώ μας παρουσιάζει και τις συνήθεις κωμικές συνθήκες που τον χαρακτηρίζουν. Ο Πάνος Πραγαλός ιδανικότατος Σαλιόνιν Βασίλη Βασίλιεβιτς με την καυστικότητά του, φέρνει αρκετά στοιχεία παραλόγου του χαρακτήρα.
Ο Λεωνίδας Χρυσομάλης λάμπει επί σκηνής καταθέτοντας τω όντι μια εξαιρετική ερμηνεία και μας δείχνει πως είναι να προσαρμόζεις εξαιρετικά την μανιέρα ενός ρόλου όπως αυτός του Τούζεμπαχ.

Τέλος ο Γιάννης Βλαβιανός ως Φεραπόντ, η Ελένη Χαμπιλίδου ως Ανφίσα και η Κατερίνα Φυτίλη ως Ροντέ/Φεντότικ ήταν τουλάχιστον άξιοι στους μικρούς μεν αλλά σημαντικότατους αυτούς ρόλους!

Μία παράσταση διάρκειας 130 λεπτών, που σίγουρα αξίζει να τη δείτε.

3 ADERFES 02

Οι 3 Αδελφές του Άντον Τσέχωφ

Από την Ομάδα Καλλιτέχνες

Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Χρυσομάλης

Πρεμιέρα 12 Φεβρουαρίου 2022

Όταν κάποιος είναι ερωτευμένος, δεν τον νοιάζει αν είναι καλοκαίρι ή χειμώνας

Το αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ, μας ταξιδεύει στις πιο βαθιές επιθυμίες μας, στην ευθύνη μας απέναντι στη ζωή, στην στάση μας σε όλες τις κρίσιμες στροφές μας, στο έρωτα, στην αγάπη, αλλά και στην απώλεια τους. Στο τρένο της ζωής μας που δεν επιβιβαστήκαμε, στο φιλί που δεν δώσαμε, στο σ αγαπώ που δεν είπαμε! Στη ζωή που περνάει…

Παίζουν: 

Όλγα Πραζόρωφ – Βάνα Αράπη
Μάσσα Πραζόρωφ – Αλεξία Γιοβανοπούλου
Ιρίνα Πραζόρωφ – Δανάη Φούσκα
Πραζόρωφ Αντρέι Σεργκέβιτς – Μπάμπης Κόμης
Νατάσα – Νατάλια Ιβάνοβνα – Μαρία Γεωργίου
Κουλίγκιν Φιόντορ Ίλιτς – Κώστας Νομικός
Βερσίνιν Αλεξάντρ Ιγνάτιεβιτς – Παντελής Κατσάμπας
Τούζεμπαχ Νικολάι Λβόβιτς – Λεωνίδας Χρυσομάλης
Σαλιόνιν Βασίλη Βασίλιεβιτς – Πάνος Πραγαλός
Τσεμπουτίκιν Ιβάν Ροµάνιτς – Γιώργος Λούκος
Φεραπόντ – Γιάννης Βλαβιανός
Ανφίσα – Ελένη Χαμπιλίδου

Ροντέ/Φεντότικ – Κατερίνα Φυτίλη

Παραστάσεις και Προπώληση:

https://www.ticketservices.gr/event/oi-3-adelfes/?lang=en

Ακολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook ★ Instagram ★ Twitter ★ Spotify

Διαβάστε επίσης: