Η νέα δουλειά της θρυλικής Diana Ross είναι αφιερωμένη στους fans της.

Από EW Staff
05 Νοεμβρίου, 2021 @ 17:46
Diana Ross publicity CR: Universal Music

Εικοσιδύο χρόνια σιωπής μοιάζουν με μια αιωνιότητα, για έναν καλλιτέχνη που άλλαξε το πρόσωπο της μουσικής. Ωστόσο με την νέα αξία που απέκτησε ο χρόνος εξαιτίας της πανδημίας- και με τις πιθανότητες για δημιουργία ενός νέου project να λιγοστεύουν- η Diana Ross αποφάσισε να αδράξει την ευκαιρία. Με τον τίτλο “Thank You“, η 77χρονη ντίβα, λανσάρει το πρώτο studio album με πρωτότυπο υλικό, το οποίο δεν είναι άλλο από επιστολή αγάπης στους φανς της και εκδήλωση άπειρης ευγνωμοσύνης για ότι έχει καταφέρει τις τελευταίες έξι δεκαετίες. Το τελευταίο της άλμπουμ ήταν το Every Day is a New Day, το 1999.

Ακούγοντας το τραγούδι All Is Well“, το οποίο έγραψε με την μεγαλύτερη κόρη της Rhonda, είναι σαν να τυλίγεσαι σε μια μεταξωτή κουβέρτα όταν έχεις ανάγκη από στοργή. Το ανεβαστικό “If the World Just Danced”, με το κολλητικό beat του, που θυμίζει το single της Janet Jackson “Made for Now” (2018), είναι διαφορετικό από ότι μας έχει συνηθίσει η Ross στη μέχρι τώρα καριέρα της. To “In Your Heart”, με ξεκάθαρες folk επιρροές, αποδεικνύει τις φωνητικές ικανότητες της παγκόσμιας ντίβας, που στην εποχή των θρυλικών gospel φωνών, όπως Aretha, Gladys και Chaka, κατά κάποιον τρόπο αδικήθηκε.

Η Diana Ross, δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τραγουδοποιός, βλ.το hit του 1981 “Work That Body”, στο οποίο έγραψε -μαζί με άλλους- εννιά από τα 13 κομμάτια του album, τα περισσότερα στην πορεία της καριέρας της. Κατά κάποιο τρόπο, αυτό καθιστά το Thank You, το πιο αντιπροσωπευτικό της album, ακόμα κι αν δεν συμμετείχε καθόλου στη δημιουργία των δύο καλύτερων του κομματιών: “The Answer’s Always Love” και “I Still Believe”, το οποίο η ίδια μετατρέπει σε disco manifesto που θυμίζει το θρυλικό “I Will Survive”.

Το “Thank You” ωστόσο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως γλυκανάλατο, με στίχους όπως: θα κάνω τα πάντα για να κρατήσω τον μπαμπούλα μακριά. Ιδίως τα δύο τελευταία τραγούδια, θα μπορούσαν να έχουν παραμείνει στο αρχείο της, για να χρησιμοποιηθούν στην deluxe εκδοχή του album. Σε αυτό το σημείο, ευχηθήκαμε η Ross να ήταν πιο λιτή, όπως συνέβη με τα δύο καλύτερα άλμπουμ της καριέρας της, το The Boss του 1979 και το Diana του 1980, που περιέχουν έκαστο μόνο οκτώ κομμάτια.

Παρόλα αυτά, το Thank You, παραμένει τρανή απόδειξη του τι μπορεί να κάνει η θρυλική τραγουδίστρια, ακόμα και μετά από 20ετή απουσία. Επιπλέον, φέρει εις πέρας τον βασικό της στόχο: να δώσει αισιοδοξία στον κόσμο τους δύσκολους αυτούς καιρούς.

Aπό τον Chuck Arnold για το Entertainment Weekly

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

Διαβάστε επίσης: