Η νέα σειρά του Netflix βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Από EW Staff
29 Οκτωβρίου, 2021 @ 15:05

Το “The Motive” του Netflix είναι μια σκοτεινή σειρά ντοκιμαντέρ σε τέσσερα μέρη, που τοποθετείται στην Ιερουσαλήμ το 1986. Για όσους δεν γνωρίζουν αυτήν την υπόθεση, είναι αρκετά απλοϊκή σε σύγκριση με άλλες αντίστοιχες σειρές. Ωστόσο, το “The Motive” ξεχωρίζει διότι εστιάζει στο “γιατί” ανάμεσα σε όλα τα ερωτήματα. Δημιουργοί της σειράς είναι οι Tali Shemesh και Asaf Sudri.

Το πρώτο επεισόδιο δεν χάνει καθόλου χρόνο για να φτάσει ακριβώς στην καρδιά του δράματος. Μια οικογένεια δέχεται πυροβολισμούς εξ επαφής την στιγμή που βρίσκεται στο κρεβάτι της από ένα αγόρι 14 ετών, που τυγχάνει να είναι ο μόνος μάρτυρας. Το αίμα σκορπίζεται στον τοίχο και ήδη μια φρικιαστική εικόνα έχει τεθεί ως αφετηρία αυτής της παράστασης τρόμου. Αυτό ουσιαστικά αποτελεί την ουσία της έρευνας, καθώς το υπόλοιπο “The Motive” μετατοπίζεται στους ίδιους τους ύποπτους και στο κίνητρό τους σε όλο αυτό.

Από αυτό το σημείο και πέρα, η σειρά εξετάζει το σκεπτικό για αυτό το 14χρονο παιδί να διαπράξει ένα τόσο αποτρόπαιο έγκλημα. Γίνεται λόγος για την ψυχική υγεία, την ψυχιατρική περίθαλψη και το σύστημα δικαιοσύνης, όλα αυτά που συνδέονται και κάνουν έναν δολοφόνο να σκοτώσει. Είναι μια αρκετά απλή σειρά από πολλές απόψεις, που εστιάζει περισσότερο σε πραγματικά πρόσωπα και συνεντεύξεις παρά σε κοινές αναπαραστάσεις και εντυπωσιακά γραφικά.

Όπως και σε άλλα ντοκιμαντέρ βασισμένα σε αληθινά εγκλήματα, η αφήγηση της ιστορίας είναι σε καλό επίπεδο, ενώ υπάρχει μια καλή γκάμα αρχειακών πλάνων, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών και βίντεο κλιπ από εκείνη την περίοδο. Το πρώτο επεισόδιο κάνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό, ήδη από τα εναρκτήρια credits, επισημαίνοντας ότι υπάρχει αρχειακό υλικό που δεν έχει δημοσιευτεί ξανά.

Ωστόσο, δεδομένης της πληθώρας άλλων ντοκιμαντέρ με παρόμοιο περιεχόμενο στην πλατφόρμα, το “The Motive” θέλει ακόμα μερικά πράγματα για να φτάσει ένα άριστο επίπεδο. Βοηθάει το γεγονός ότι αυτή η σειρά διαδραματίζεται μόνο σε τέσσερα επεισόδια, δίνοντας στον θεατή μια εύκολη και ελαφριά θέαση που δεν ξοδεύει πολύ χρόνο σε λεπτομέρειες που έχουν ήδη ειπωθεί. Τέλος, παρακολουθείται με άνεση καθ’ όλη τη διάρκεια του και οι αληθινοί λάτρεις του εγκλήματος θα το λατρέψουν δίχως αμφισβήτηση.

Aκολουθήστε το Entertainment Weekly στα social media:
★ Facebook
★ Instagram
★ Twitter

instafeed

Διαβάστε επίσης: